Tiedotteet 2018

Työttömyysaste alle koko maan tason 25 kunnassa Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 20 100 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä monesti vähenee - nyt 600 henkilöllä. Viime vuoden toukokuusta määrä väheni 17 prosentilla (4 100 henkilöllä) eli samaan tahtiin kuin koko maassa.

Työttömien osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,8 % eli 1,9 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,2 %)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomessa ( yli 20 %) , kun Loimaan seudulla alenemistahti jäi hitaammaksi (-13 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa ja jo lähes kaikissa kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 35 prosentilla eli 3 500 henkilöllä.

Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kääntyy kasvuun ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

Työllisyyskatsaukset - Varsinais-Suomi (ely-keskus.fi)

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen


Lisätietoja:

Juha Pusila
analyytikko, puh. 0295 022 772


Päivitetty