Tiedotteet 2018

Työttömyys vähenee yhä ripeästi Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 950 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä vähenee - nyt 3 600 henkilöllä. Viime vuoden elokuusta työttömien määrä väheni 14 prosentilla (3 500 henkilöllä) eli lähes samaan tahtiin kuin koko maassa (-16%).

Työttömien osuus työvoimasta oli elokuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,2 % eli 1,6 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on sama kuin koko maassa (9,2 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Alenemisvauhdissa ei olut paljon eroa: ripeimmin työttömien määrä väheni Salon seudulla ( -17 %) , kun Turunmaan seudulla alenemistahti jäi hitaammaksi (-12 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen lähes kaikissa kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 39 prosentilla eli 4 100 henkilöllä.

Syyskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

Lisätietoja:

Juha Pusila
analyytikko, Varsinais-Suomen ELY-keskus
puh. 0295 022 772


Päivitetty