Tiedotteet 2018

Työttömyys vähenee laaja-alaisesti Varsinais-Suomessa  (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa 24 600 työtöntä työnhakijaa. Heinäkuun aikana työttömien määrä kasvaa - nyt 1 300 henkilöllä. Työttömyyden kasvu johtuu pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä. Viime vuoden heinäkuusta työttömien määrä väheni 13 prosentilla (3 700 henkilöllä) eli lähes samaan tahtiin kuin koko maassa (-14%).

Työttömien osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 10,8 % eli 1,7 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on sama kuin koko maassa (10,8 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomessa ( -20 %) , kun Loimaan ja Turunmaan seuduilla alenemistahti jäi hitaammaksi (-11 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen lähes kaikissa kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 36 prosentilla eli 3 800 henkilöllä.

Elokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko
Varsinais-Suomen ELY-keskus
puh. 0295 022 772


Päivitetty