Tiedotteet 2019

Työttömien määrä alenee edelleen ripeästi Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 19 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien yleensä määrä yleensä alkaa vähetä - nyt 3 300 henkilöllä.   Viime vuoden elokuusta työttömien määrä väheni 8 prosentilla (1 600 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-4 %).

Työttömien osuus työvoimasta oli elokuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,5 % eli 0,7 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,9 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien lähes ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-13 %), kun Loimaan seudulla työttömien määrä aleni 4 prosentilla. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 53 prosentilla eli 5 500 henkilöllä.

Syyskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772


Päivitetty