Kuvituskuva

linkki: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keskus-sosiaalisessa-mediassa

Linkki: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/waltti

Uutisia

Jätelain uudistusta pohtinut työryhmä ehdottaa muutoksia tuottajavastuuseen (19.9.2019)

Jätelain uudistusta pohtinut työryhmä ehdottaa pakkausjätteen erilliskeräyksen laajentamista sekä liikevaihtorajan poistamista pakkausten tuottajilta. EU edellyttää jätehuollon lainsäädäntöön muutoksia viimeistään heinäkuussa 2020.

Akkujen maahantuojien tehovalvonta käynnissä (19.9.2019)

Akkujen ja paristojen tuottajavastuun vapaamatkustajavalvontaa on tehostettu vuoden 2019 toisella puoliskolla. Tuottajavastuun valvontakirjeitä on toimitettu niin sähköpotkulautayrityksille kuin autojen sekä matkailuajoneuvojen maahantuojille. Yhteensä kirjeitä on lähetetty heinäkuun alusta syyskuun puoliväliin mennessä noin 140 kappaletta. Syksyn aikana vapaamatkustajavalvontaa tehdään myös irtoparistojen ja -akkujen osalta.

Syysateet ovat nostaneet jokien virtaamia rannikoilla (19.9.2019)

Ajankohtainen vesitilanne ja ennuste: Syyssateet ovat nostaneet jokien virtaamia rannikoilla

 

 

TIEDOTTEITA

Työllistymisen tueksi tarkoitettu Kopakka-pilotti aloittanut Kainuussa (Kainuu)

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistossa on käynnistynyt maaliskuun alussa kasvupalvelupilotti Kuntoon oikeilla palveluilla koko Kainuussa eli Kopakka. Pilotin tarkoituksena on pureutua haasteellisissa työllistymistilanteissa olevien työllistymiseen erityisesti hyödyntämällä laajaa, jo olemassa olevaa toimijaverkostoa.

Kopakka lähti liikkeelle työ- ja elinkeinoministeriön kasvupalvelupilottihaun kautta sote- ja maakuntauudistukseen liittyvänä valmisteluna, jossa ovat olleet mukana TE-toimiston lisäksi ELY-keskus, Kainuun kunnat, KELA, Kainuun sote sekä useita palveluntuottajia.

Kopakassa työskentelee Kainuun TE-toimistossa projektikoordinaattori sekä kaksi asiantuntijaa. Pilotin on määrä jatkua vuoden 2020 loppuun saakka jatkuen mahdollisesti vuoden 2021 puolelle. Tarkoituksena on luoda pysyviä kumppanuusverkostoja työllisyyden parissa toimivien kesken, asiakkaan ollessa kaikessa toiminnassa keskiössä. Tähän liittyen Kopakka-pilotti on tekemässä kumppanuussopimuksia Kainuun kuntien kanssa.

Kopakkaan kuuluu myös ostopalvelua, jossa palveluntuottajina toimivat Valmennuskeskus Public ja Nuorten Ystävät ry. Ostopalveluna voidaan tuottaa työnhakijoille esimerkiksi osaamisen kehittämiseen liittyviä palveluilta sekä henkilökohtaista valmennusta.

Lisätietoja:
Riia Mantsinen de Macario, projektikoordinaattori, Kasvupalvelupilotti Kopakka
puh. 0295 039 100, riia.mantsinendemacario(at)te-toimisto.fi

 

Kuva: Elisa Kokkonen (vas.), Riia Mantsinen de Macario ja Satu Lukkari Kainuun TE-toimistosta ovat mukana Kopakka-pilotissa.

Tästä voi ladata painolaatuisen kuvan.


Lisää tiedotteita