Tiedotteet 2018

Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan yritysrahoitusta 2 miljoonaa Satakuntaan v. 2017 (Satakunta)

Yrityksen kehittämisavustuksia haettiin Satakunnassa viime vuonna 4 miljoonaa euroa 41 hankkeeseen. Euromääräisesti tarkastellen haettu rahoitus oli yli puolet pienempi kuin edellisvuonna johtuen siitä, että vuonna 2016 oli vireillä poikkeuksellisen suuria investointihankkeita. Kappalemääräisesti tarkastellen rahoitusta haettiin noin 12 % vähemmän kuin vuonna 2016.

Rahoitusta myönnettiin yritysten kehittämisavustuksina 2 029 042 euroa 27 hankkeeseen. Kaikki myönnetty rahoitus on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osarahoittamia avustuksia. EAKR-rahoitus suunnataan erityisesti uudistumista, kasvua ja kansainvälistymistä tavoittelevien pk-yritysten kehittämishankkeisiin. Hankkeiden rahoittamisessa painotetaan uusinta teknologiaa sekä yrityksen liiketoiminnan muuta merkittävää uudistumista ja kehittämistä, kuten tuotteiden ja palvelujen kehittämistä ja kansainvälistymistä. Viime vuonna myönnetystä rahoituksesta seitsemän hanketta kohdistui pk-yritysten kansainvälistymiseen, yksitoista tuotteiden, palvelujen ja tuotantomenetelmien kehittämiseen sekä yksi liiketoimintaosaamisen kehittämiseen.

Lue koko tiedote tästä: Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan yritysrahoitusta 2 miljoonaa Satakuntaan v. 2017 (pdf, 43,1 kt)

Katso myönnetyt avustushakemukset tästä: Myönnetyt avustushakemukset (pdf, 100 kt)

  • Ylijohtaja Marja Karvonen,
  • Satakunnan ELY-keskus,
  • puh. 0295 022 111

Päivitetty