Tiedotteet 2018

Tällä viikolla päällystystöitä mm. vt 8 Kuloisten eritasoliittymän rampeilla Raisiossa sekä valtatiellä 12 Raumalla (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Keskiviikon 20.6. ja torstain 21.6. välisenä yönä tehdään päällystystöitä valtatiellä 8 Kuloisten rampeilla Raisiossa. Työn aikana ramppeja joudutaan osittain sulkemaan, jolloin liikenne ohjataan kulkemaan Raision eritasoliittymän ramppien kautta. Kohteella on liikenteenohjaus. Tällä kohteella liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Työt alkavat keskiviikkoiltana 20.6. kello 18.00 jälkeen. Päällystystyö kestää yhden yön. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Tällä viikolla jatkuvat päällystystyöt myös valtatiellä 12 Rauman ja Euran välillä, maantiellä 1930 Mynämäellä sekä maantiellä 12871 (Lattomeri) Nakkilassa. Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Päällystystyöt tehdään päivä- ja ilta-aikaan klo 6.00-22.00 välisenä aikana. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Liikennemäärät tieosuuksilla eivät kuitenkaan ole niin suuret, että päiväaikaan tehtävistä töistä aiheutuisi kohtuutonta haittaa liikenteelle. Valtatietä 12 päällystetään Rauman ja Euran välillä n. 27 km matka, joten työt kestävät kokonaisuudessaan noin 5 viikkoa eli heinäkuun puoliväliin saakka. Muut kohteet valmistuvat muutamassa päivässä.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy päällystystyöt 2018 -sivulta. Viestimme aktiivisesti myös twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061


Päivitetty