Tiedotteet 2018

Taksilupia haettavana Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

ELY-keskus kuuluttaa viimeisen kerran auki haettaviksi taksiluvat Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Lupia on avoinna yhteensä yhdessätoista kunnassa ainakin 32 kappaletta. Esimerkiksi Turussa on ainakin 17 uutta lupaa jaossa, Raumalla ja Porissa vähintään kolme kummassakin. Tarkempia tietoja haettavana olevista taksiluvista löytyy erillisestä kuulutuksesta.

Taksialan lainsäädäntö on uudistumassa kesällä 2018, ja nyt aloitettava haku on viimeinen suuri hakukierros edellä mainituissa maakunnissa. Tämän jälkeen taksilupien määräsääntely poistuu. Yrittäjillä tulee olla jatkossakin taksiliikennelupa, josta tulee yrityskohtainen. Uudistuksen jälkeen taksiliikennettä saa harjoittaa muullakin ajoneuvolla kuin henkilöautolla. Myös taksien enimmäishintasääntely poistuu samassa yhteydessä.

Toimivalta liikennelupa-asioissa siirtyy ELY-keskuksista Trafille 1.7.2018. Taksilupa-asioiden lisäksi siirtyvät myös joukkoliikenne- ja tavaraliikenneluvat. Lisätietoa muutoksesta löytyy osoitteesta www.trafi.fi/liikenneluvattrafiin

Lisätietoja: ELY-keskus, lakimies Meeri Niinisalo, p. 0295 022 814 ja lupa-asiantuntija Aleksi Orpana, p. 0295 023 004 (lupahakemukset)

Linkki kuulutukseen


Päivitetty