Tiedotteet 2017

Sinileviä paikoitellen runsaasti Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Lämpimän ja aurinkoisen sään myötä sinilevähavaintoja on tehty tällä viikolla Lounais-Suomessa hieman viime viikkoa enemmän niin merialueella kuin sisävesissäkin. Varsinais-Suomen ja Satakunnan sisävesien vakioseurantapaikolla sinilevää havaittiin tällä viikolla vähäisiä määriä Köyliönjärven Yttilän Otassa ja Kemiönsaaren Dragsfjärdenin järvessä. Sääksjärven havaintopaikalla Kokemäellä sinilevää oli tällä viikolla runsaasti. Säkylän Pyhäjärven vakioseurantapaikoilla ei havaittu tällä viikolla sinilevää, mutta Pyhäjärven Mestilän puoleiselta rannalta ilmoitettiin kansalaishavainto runsaasta sinileväkukinnasta.  

Merialueen vakiohavaintopaikoilla havaittiin tällä viikolla vähän sinilevää Mannerveden Iso Marjakarin ja Merimaskun Kirkonsalmen havaintopaikoilla. Viime viikonlopun aikana sinileviä oli havaittu merialueella niin Saaristomeren, kuin Selkämeren puolellakin. Sinileväesiintymät olivat kuitenkin vähäisiä ja hyvin paikallisia. Sinileväkukinnat eivät ole harvinaisia vielä tähän aikaan vuodesta, varsinkin kun sää on ollut aurinkoinen ja vuoden aikaan nähden lämmin.

Valtakunnallinen sinileväseuranta päättyy tällä viikolla. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi kuitenkin edelleen ilmoittaa sinilevähavainnoista numeroon 0295 022 530. Järvi&Meriwiki -palveluun voi myös tallentaa omia levähavaintojaan joko kirjautumalla palveluun www-sivuilta tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta https://www.jarviwiki.fi/havaintolahetti/

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Sanna Kipinä-Salokannel            0295 022 879


Päivitetty