Tiedotteet 2017

Sinilevähavainnot vähentyneet Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Viilentyneen ja sateisen sään myötä sinilevähavainnot ovat vähentyneet tällä viikolla Lounais-Suomessa. Varsinais-Suomen ja Satakunnan vakioseurantapaikoista sinilevää havaittiin tällä viikolla vain Sääksjärvellä Kokemäellä ja sielläkin sinilevää oli vain vähän.

Merialueen vakiohavaintopaikoilla ei havaittu tällä viikolla sinilevää. Vähäisistä sinileväesiintymisistä ilmoitettiin kuitenkin havaintoja viime viikonlopulta niin Saaristomeren, kuin Selkämeren puoleltakin. Paraisten ja Turun merialueilla matkalla Korppoon Vattkastista Turkuun oli sunnuntaina ollut vähän sinilevää veteen sekoittuneena, samoin Rauman edustalla Pöllänkarin luona. Järvi-meriwikiin on tehty kuluvalla viikolla kansalaisen tekemä havainto runsaasta sinileväesiintymästä Naantalin Luonnonmaalta Naantalinaukon puolelta.

Valtakunnallinen leväseuranta jatkuu vielä ensi viikon, syyskuun loppuun. Vakiohavaintopaikkojen levätilannetta voi siihen asti seurata Järvi&Meriwiki -palvelusta, johon voi myös tallentaa omia levähavaintojaan joko kirjautumalla palveluun www-sivuilta tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta https://www.jarviwiki.fi/havaintolahetti/.  Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi myös ilmoittaa levähavainnoista numeroon 0295 022 530.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Sanna Kipinä-Salokannel            0295 022 879


Päivitetty