Tiedotteet 2018

Seutukuntien näkymät valoisat, mutta työvoiman saatavuudesta kannetaan huolta (Kanta-Häme ja Päijät-Häme)

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi tänään valtakunnallisen Alueelliset kehitysnäkymät keväällä 2018 -katsauksen. Alueelliset kehitysnäkymät on ELY-keskusten yhdessä keskeisten aluekehittäjien kanssa muodostama näkemys seutukuntien ja ELY-keskusalueiden nykytilasta ja lähiajan näkymistä. Katsauksen arviot on tuotettu maaliskuun 2018 aikana.

Hämeessä arvioidaan, että elinkeinoelämän ja yritystoiminnan osalta tilanne on kaikissa Hämeen seutukunnissa parempi kuin vuosi sitten. Talouden ja työllisyyden nousujohteisen kehityksen ennakoidaan jatkuvan myös lähitulevaisuudessa. Alueella panostetaan tulevaisuuteen ja investointeja on käynnissä ja suunnitteilla kaikissa Hämeen seutukunnissa.

Talouskasvun jatkuminen näkyy vilkastuneena työvoiman kysyntänä useilla ammattialoilla. Tämä näkyy myös Hämeessä TE-toimistoon ilmoitettujen uusien avoimien työpaikkojen määrän kasvuna. Talouden ja työllisyyden kasvaessa yhä useammin koetaan kuitenkin kasvavaa huolta osaavan työvoiman saatavuudesta. Myös alkaviin koulutuksiin voi olla vaikeuksia löytää sopivia hakijoita. Työpaikkojen osaamisvaatimusten noustessa ammateissa voi esiintyä samanaikaisesti sekä työttömyyttä että työvoimapulaa.

Työttömyys vähenee edelleen koko alueella ja hyvän kehityksen ennakoidaan jatkuvan. Myös nuorten työttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys on helpottunut edelleen. Aktiivinen, osaava ja hyvinvoiva työvoima liikkuu hyvin. Työttömien määrä laskee sekä parantuneiden työtilaisuuksien, mutta myös lisääntyvän opiskelun vuoksi. Hankalammin työllistyvät korostuvat työttömien joukossa.

Linkki raporttiin: Alueelliset kehitysnäkymät keväällä 2018

Tiedotustilaisuuden 17.4. tallenne

 

Lisätiedot:

Strategiajohtaja Jouko Nieminen, KEHA-keskus, puh. 0295 022 769 (valtakunnallinen katsaus)

Johtaja Jarmo Paukku, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 083

Erikoissuunnittelija Sanna Paakkunainen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 159

Toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, Hämeen kauppakamari, puh. 040 739 9303

Toimitusjohtaja Jukka Rantanen, LADEC, puh. 044 749 9288

Kehitysjohtaja Hannu-Heikki Saarinen, Forssan Yrityskehitys Oy, puh. 050 550 3155

 


Päivitetty