Tiedotteet 2018

Sateet pahentavat Kyrönjoen ja Lapuanjoen tulvia (Pohjalaismaakunnat)

20.4.2018 klo 14.30

Jos loppuviikolle ennustetut sateet ovat runsaita, niin tulvaongelmia on odotettavissa sekä Kyrönjoella että Lapuanjoella.  Mahdolliset tulvavahingot riippuvat oleellisesti tulevien sateiden määrästä.

Kyrönjoen yläosalla tulvaongelmia voi tulla Kauhajoella ja Jalasjärvelle, jossa vesi voi katkaista valtatie 3:n ja uhata rakennuksia. Myös Ilmajoella ja osin Seinäjoella on kastumisvaarassa olevia rakennuksia, ja Kyrönjoen pengerrysalueet otetaan mahdollisesti käyttöön viikonlopun aikana.

Kyrönjoen alaosalla virtaamat pysyvät suurina vielä useamman päivän.  Tällä hetkellä tulvavedet uhkaavat asutusta erityisesti Kyrönjoen ja Laihianjoen yhteisellä tulva-alueella Mustasaaren ja Vaasan rajalla.

Myös Lapuanjoella on mahdollista, että tulvavesiä joudutaan johtamaan pengerrysalueille viikonlopun aikana, sillä runsaiden sateiden sattuessa tulvavahingot uhkaavat Lapuaa ja osin Kauhavaa. Kuortaneenjärven tulvahuippua ennustetaan noin viikon päähän.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kehottavat asukkaita suojaamaan kiinteistöjään omatoimisesti suurempien tulvavahinkojen välttämiseksi. Alueen asukkaiden on syytä varautua nopeasti nouseviin vesipintoihin ja varoa teitä, joiden yli virtaa tulvavesiä.

Lisätietoja:

  • Johtava vesitalousasiantuntija Katja Haukilehto, puh. 0295 027 794
  • Vesitalousasiantuntija Juhani Huhtamäki, puh. 0295 027 806
  • Ryhmäpäällikkö Kim Klemola, puh. 0295 027 829
  • Vesistöpäällikkö Liisa Maria Rautio, puh.  0295 027 919

Päivitetty