Tiedotteet 2019

Sääksjärven eritasoliittymässä liikennejärjestelyjä sunnuntaina 24.11. (Pirkanmaa)

Lempäälässä Ruskontien liikenteessä on 24.11. varauduttava erityisjärjestelyihin ja väylien ajoittaiseen sulkuun

Lempäälässä Sääksjärven eritasoliittymässä moottoritien ylittävällä Vikkiniityn risteyssillalla tehtäviä sillan liikuntasaumatöitä jatketaan ensi sunnuntaina.

Keväällä aloitetut risteyssillan korjaustyöt ovat viimeistelyvaiheessa. Syksyn kylmien ja sateisten säiden vuoksi sillan päihin tehtävät lämpölaajenemisen vaatimat massaliikuntasaumatyöt ovat osoittautuneet haasteellisiksi, ja ne ovat myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan. Töitä jatketaan sunnuntaina 24.11. klo 07–02. Töiden aikana liikenteen kulku Ruskontien risteyssillan yli työn alla olevalla ajosuunnalla ei ole mahdollista, ja liikenne joutuu käyttämään eri reittiä. Moottoritien ramppien kautta kulkeviin linja-autoreitteihin työllä ei ole vaikutusta.

Sunnuntaina 24.11. klo 07–22 moottoritien ylittävän Vikkiniityn risteyssillan etelän puoleinen ajokaista, eli ajosuunta Sääksjärveltä Hervantaan, on suljettuna. Tällöin liikenne joutuu kiertämään joko moottoritiellä olevan Kuljun eritasoliittymän kautta, tai Tampereentietä (Maantie 130) ja paikallista katuverkkoa hyödyntäen. Hitaat ajoneuvot kuten mopot, mopoautot ja traktorit ohjataan katuverkkoa hyödyntäen Hervannan suuntaan Höytämön kautta, ja Tampereen suuntaan Tampereentietä pitkin.

Samana sunnuntaina 24.11. noin klo 22–02 joudutaan sulkemaan vielä uudelleen moottoritien ylittävän Vikkiniityn risteyssillan pohjoisen puoleinen ajokaista, eli ajosuunta Hervannasta Sääksjärvelle. Tällöin viimeistellään edellisenä sunnuntaina tehtyjä töitä. Liikenne joutuu kiertämään kohteesta riippuen joko moottoritiellä olevan Lahdesjärven eritasoliittymän kautta tai paikallista katuverkkoa hyödyntäen.

Valmista marraskuun lopussa

Sääksjärven tietyöt pyritään saamaan valmiiksi marraskuun loppuun mennessä.

Reilu viikko sitten 12.11. autoilijoille avattiin Ruskontien (Maantie 309) varteen rakennettu uusi Sääksjärven liityntäpysäköintialue. Uusi liityntäpysäköintialue parantaa joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja helpottaa linja-autoa käyttäviä matkustajia ja heidän saattoliikennettään.  Liityntäpysäköintialue tarjoaa pysäköintitilan yli 60 ajoneuvolle.  

Liite: Kartat liikennejärjestelyistä 24.11.

Lisätietoja:

  • Työmaapäällikkö Tuula Ala-Orvola, Kreate Oy, p. 050 380 3107
  • Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 03 6251

Päivitetty