Tiedotteet 2018

Pohjois-Savon ELY-keskukselta 2,5 miljoonan euron rahoitus Osuuskunta Maitomaan tehtaan laajennukseen ja koneinvestointeihin (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon ELY-keskus on myöntänyt investointitukea 2,5 miljoonaa euroa suonenjokelaisen Osuuskunta Maitomaan 10 miljoonan euron tuotantotilojen rakennus- ja koneinvestointeihin.

Osuuskunta Maitomaa investoi uuteen, tehokkaaseen tuotantotilaan, joka rakennetaan nykyisen tuotantolaitoksen viereen Suonenjoella. Jatkuvasti kasvanut Maitomaa jatkaa hyvää kehitystään, ja uudelle tuotantolaitokselle on nyt tarvetta.

- Laajennus tulee tarpeeseen, jolla Maitomaa vastaa kuluttajakysynnän muutokseen niin kotimarkkinassa kuin vientimarkkinoillakin" sanoo Maitomaan toimitusjohtaja Mikko Sairanen. -Entistä pienemmät pakkauskoot ja pidempään säilyvät tuotteet lisäävät kilpailukykyämme ja nostavat maidon jalostusastetta. Suomalainen, maailman puhtain maito on kilpailuvaltti, jota arvostetaan monilla markkina-alueilla korkealle ja tähtäämmekin uusilla tuotteillamme pääosin vientimarkkinoille heti laajennuksen valmistuttua. Uskomme tuotannon käynnistyvän marraskuun 2019 alussa, Sairanen kertoo.

Nykyaikaiset tuotantotilat ja uusia työpaikkoja

Osuuskunta Maitomaan hanke tukee merkittävästi maakunnan alueellisen maaseutusuunnitelman kolmea päätavoitetta: Maidontuotannon kehittäminen ja tason nosto alueellamme, elintarvikejalostukseen panostaminen sekä monipuolinen elinvoimainen maaseutuyrittäjyys.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija Eija Äärilä kertoo, että mittava investointi parantaa paikallisen meijerin mahdollisuuksia ajantasaistaa tuotantonsa vastaamaan muuttuviin kulutustottumuksiin.  - Investoinneilla on myös merkittäviä työllisyysvaikutuksia Sisä-Savoon, koska investointien arvellaan synnyttävän suoraan 17 uutta työpaikkaa, Äärilä kertoo.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen Euroopan maaseuturahaston varoista rahoittama 2,5 miljoonan euron investointituki on harvinainen. - Tämän kokoluokan kertaluontoisia investointeja on vain muutama seitsemän vuotisten EU-ohjelmaperiodien aikana. On hienoa, että keskisuuri maidonjalostaja haluaa kehittyä ja kasvaa ja tukea näin alueen maidontuotantoa ja -jalostusta, Äärilä iloitsee. 

 

Lisätiedot:
maaseutuasiantuntija Eija Äärilä, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 623, eija.aarila(at)ely-keskus.fi,
toimitusjohtaja Mikko Sairanen, Osuuskunta Maitomaa, puh. 050 350 9669, mikko.sairanen@maitomaa.fi


Päivitetty