Tiedotteet 2018

Pitkäaikaistyöttömyyskin alenee ripeästi Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 21 500 työtöntä työnhakijaa. Maaliskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 1 000 henkilöllä.  Viime vuoden maaliskuusta määrä väheni 18 prosentilla (4 700 henkilöllä) eli hieman ripeämpään tahtiin kuin koko maassa.

Työttömien osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,5 % eli 2,1 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (10,0 %)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomen ja Salon seuduilla ( yli 20 %) , kun Turunmaan saaristoissa alenemistahti jäi hitaammaksi (-13 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa ja jo lähes kaikissa kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 30 prosentilla eli 3 000 henkilöllä.

Huhtikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772


Päivitetty