Tiedotteet 2017

Mitä ohjaustyön ammattilaisen tulee tietää tulevaisuuden työelämästä? (Pohjois-Pohjanmaa)

Perjantaina 15. syyskuuta noin 150 ohjaus- ja neuvontatyön ammattilaista Pohjois-Pohjanmaalta kokoontuu yhteen pohtimaan tulevaisuuden työelämää. Ohjaustyötä tekeville on merkittävää hahmottaa tulevaisuutta, sillä ohjaus suuntautuu aina tavalla tai toisella tulevaisuuteen. Tilaisuudessa pohditaan, mitä ohjaaja voi tulevaisuudesta kertoa nuorelle tai aikuiselle alanvalintaansa ja uraansa pohtivalle, kun mikään ei ole varmaa. Vai onko sittenkin?

Seminaarin pääpuhujat Nicholas Andersson ja Armi Mustosmäki tarjoavat kuulijoille tietoa robotiikasta ja tekoälystä työn muuttajina sekä työelämän muutoksista viime vuosina. Maakunnan työmarkkinoista ja rakennemuutoksesta kertoo palvelujohtaja Pirjo Juntunen TE-toimistosta ja ohjausalan ammattilainen Sanna Vehviläinen valottaa ohjauksen onnistumisen avaintekijöitä. Ohjaus- ja neuvontatyön ammattilaiset – mm. opinto-ohjaajat, uraohjaajat, TE-toimiston asiantuntijat ja työllisyyspalveluiden kehittäjät – rakentavat yhdessä ymmärrystä tulevaisuuden ohjauspalveluista ja ohjaustyön mahdollisista muutoksista. Seminaarissa pohditaan myös sitä, millä tavalla tulevaisuus haastaa ohjaajan ammattitaidon.

Tapahtuman järjestää Pohjois-Pohjanmaan elinikäisen ohjauksen verkosto, jonka tehtävänä on kehittää ja koordinoida elinikäistä oppimista tukevia tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja maakunnan alueella. Käytännön järjestelyistä vastaavat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto ja pitkäaikaistyöttömien palveluja kehittävä MYP-hanke (ESR). Seminaari on täynnä. Paikan päällä Oulussa (Hotelli Lasaretti) osallistuu noin 150 henkilöä ja tapahtuma myös livestriimataan.

Lisätietoja tapahtumasta ja ELO-verkostotoiminnasta:
Teea Oja, puh. 029 503 8385, teea.oja(at)ely-keskus.fi


Päivitetty