Tiedotteet 2018

Millaisen elinympäristön haluat Pohjois-Savoon, kerro mielipiteesi (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon ELY-keskus on laatinut nettikyselyn Pohjois-Savon ympäristöön liittyvistä asioista. Tavoitteena on saada maakunnan asukkailta näkemyksiä siitä, millaista ympäristöpolitiikkaa päättäjiltä toivotaan.  Vastausaikaa kyselyyn on maaliskuun puoliväliin 2018. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Jopo-polkupyörä.   

– Nyt kannattaa vaikuttaa ja kertoa, millaisessa elinympäristössä haluat asua ja elää, millaista vettä juoda, millaisessa vedessä uida ja kalastaa, mitä näet ikkunasta, miten luonnonvaroja hyödynnetään, mitä haluat jättää jälkipolville, ja onko luonto arvokas sellaisenaan, kannustaa ELY-keskuksen ympäristövastuualueen johtaja Jari Mutanen.     

Kysely löytyy Pohjois-Savon ELY-keskuksen nettisivuilta    

Kysely on avattu keskiviikkona 7.2., ja vastausaikaa on 15.3.2018 asti. Linkki kyselyyn löytyy Pohjois-Savon ELY-keskuksen internetsivuilta www.ely-keskus.fi/pohjois-savo Muuta ajankohtaista -osiosta.   

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10–15 minuuttia.  Jopon arvontaan pääsee osallistumaan jättämällä yhteystiedot kyselyn lopussa.

Asukaskyselyllä luodaan pohjaa uuden maakunnan ympäristöpolitiikan valmisteluun    

Vuonna 2020 aloittavan Pohjois-Savon maakunnan ympäristöpolitiikan valmistelu on käynnissä. Suunnittelutyön tarkoitus on tuottaa perusta, joka myöhemmin liitetään maakunnan uuteen strategiaan.    

– Maakunnan ympäristöpolitiikka ohjaa sitä, kuinka ympäristöasiat otetaan huomioon maakunnan päätöksenteossa ja kuinka maakunnan oma toiminta toteutetaan mahdollisimman kestävästi, Mutanen kuvaa.   

Politiikan valmistelun taustaksi on laadittu muun muassa alustavaa kuvausta Pohjois-Savon ympäristön tilasta ja haastateltu asiantuntijatahoja. Asiantuntijoiden näkemysten lisäksi halutaan kuulla myös alueen asukkaiden näkemyksiä.    

Kevään aikana ympäristöpolitiikan työstäminen jatkuu työryhmässä, johon tulee osallistumaan edustajia mm. tutkimuslaitoksista, viranomaistahoilta, edunvalvontajärjestöistä ja yrityksistä. Asukkaiden vastaukset yhdessä asiantuntijahaastattelujen ja työryhmätyöskentelyn kanssa muodostavat pohjaa, jonka päälle maakunnan ympäristöpolitiikka rakennetaan.     

Lisätietoja:    
Pohjois-Savon ELY-keskus, johtaja Jari Mutanen, jari.mutanen(at)ely-keskus.fi, 0295 026 830   
 
Kyselyn voi halutessaan täyttää myös paperisena. Paperikyselyn voi pyytää puhelimitse tai tekstiviestillä Juha Perholta, p. 0295 026 500 (juha.perho(at)ely-keskus.fi).  

 
 


Päivitetty