Tiedotteet 2018

Matkailualan rekrytointihaasteisiin vastataan tehostetusti (Lappi)

Lapissa vastataan tänä vuonna matkailualan rekrytointihaasteisiin uusin keinoin. Lapin TE-palvelut tarjoaa pohjoisen matkailualan yrityksille tehostetun rekrytointipalvelun eli Rekryjelpin sekä toteuttaa Work in Lapland -rekrytointitapahtumaa verkossa. Näiden palvelujen kautta autetaan yrityksiä löytämään tarvittava määrä osaavaa henkilökuntaa tulevalle sesongille sekä työnhakijoita löytämään mielekäs työ itselleen matkailualalta.

Rekryjelppi tarjoaa tukea ja asiantuntija-apua pienille matkailualan yrityksille rekrytoinnin eri vaiheisiin. Palvelulla tuetaan yritysten työnantajamarkkinointia ja työtehtävien kuvaamista niin perinteisissä työnhakukanavissa kuin sosiaalisen median kanavissa. Palvelun kautta Lappia markkinoidaan koko loppuvuoden ajan myös potentiaalisille matkailutyöstä kiinnostuneille henkilöille.

Tavoitteena on, että yritykset saavat rekrytoitua tarvittavan määrän osaavaa henkilöstöä tulevalle sesongille ja että yritysten osaaminen eri rekrytointipalveluiden ja sovellusten käyttöön kasvaa. Palvelu on Lapin TE-palveluiden tuottama yrityspalvelu, jonka toteuttajaksi on valittu VMP Varamiespalvelu.

Work in Lapland on Euroopan laajuinen, verkossa 6.9.2018 toteutettava osallistujille ilmainen rekrytointitapahtuma, joka kokoaa yhteen pohjoisen matkailualan yrityksiä sekä osaajia ympäri Eurooppaa. Viime vuonna hyvän vastaanoton saanut tapahtuma järjestetään näin jälleen tulevana syksynä. Päivä toteutetaan konseptilla, jossa työnhakijat ja työnantajat kohtaavat online-verkkotapahtumassa. Tapahtumaan voi siis osallistua mistä päin Eurooppaa tahansa. Samalla se tukee myös Suomen sisäistä osaavien ammattilaisten ja vastavalmistuneiden liikkuvuutta.

Elämysjohtaja Katja Ikäheimo-Länkinen SantaPark Oy:stä toteaa, että "Work In Lapland on formaattina hieno uusi tapa rekrytoida uusia työntekijöitä matkailun tarpeisiin. Koska kilpailu alan työvoimasta on kovaa, tarvitaan uusia keinoja rekrytoinnissa. Olemme siis mukana tänäkin vuonna!"

Rekisteröitymällä tapahtumaan hyvissä ajoin yritys saa kansainvälistä näkyvyyttä 32 EU/ETA-maassa ennen tapahtumaa, sen aikana ja myös sen jälkeen. Hakemuksia yrityksen avoimiin työpaikkoihin voi tulla alustan kautta koko hakuajan, ei pelkästään tapahtumapäivänä. Viime vuonna tapahtuma tavoitti kymmeniä yrityksiä, joissa oli avoinna lähes 500 työpaikka. Noin 2000 työnhakijaa osallistui viime vuoden tapahtumaan ja tapahtumapäivään mennessä yritykset saivat yli 1800 työhakemusta eri puolilta Eurooppaa.

Lisätietoa Rekryjelpistä yrityksille:
VMP Varamiespalvelu
rovaniemi@vmp.fi / 0400 188 199

Lisätietoa Work in Lapland -tapahtumasta:
www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/european_job_day
https://www.europeanjobdays.eu

Palvelujohtaja Kaija Kukkola, kaija.kukkola@te-toimisto.fi, p. 0295 039 593 tai
Palveluesimies Tiina Kiuru, tiina.kiuru@te-toimisto.fi, p. 0295 039 580

Tapahtuma on osa EURES (European Employment Services) -verkoston toimintaa ja sitä koordinoivat Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistot yhteistyössä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeen kanssa.

Lisäksi:

Matkailualan rekrytilaisuus Rovaniemellä 11.9.2018
Rovaniemen kaupungin Monimuotoiset työmarkkinat -hanke ja Ohjaamo Rovaniemi järjestävät yhteistyössä Kauppakeskus Revontulessa tiistaina 11.9. klo 14-16 matkailualan rekrytointitilaisuuden, jonka tavoitteena on tuoda työnantajia sekä työnhakijoita saman katon alle ja samalla tuoda tietoisuutta matkailun eri mahdollisuuksista työmarkkinoilla. Tapahtumasta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua tapahtumaan mukaan Lapin TE-palvelujen, Ohjaamon tai Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Lisätietoa: ohjaamo@rovaniemi.fi, p. 040 772 9236.


Päivitetty