Tiedotteet 2018

Maantien 1893 parannustyöt välillä Naantali-Masku käynnistyvät 27.6. (Varsinais-Suomi)

 

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa keskiviikkona 27.6. maantien 1893 parantamisen välillä Naantali-Masku. Tienparannustöiden aikana käytössä on ajoittain vain yksi ajokaista ja liikenne pysäytetään. Työkohteiden leveysrajoitukset poistetaan klo 21-06 väliseksi ajaksi erikoiskuljetusten mahdollistamiseksi. Työt valmistuvat elokuun alussa.

Työt käynnistyvät tien uraisuutta ja sivukaltevuutta korjaavan tasausmassan levityksellä paikkoihin, joissa uraisuus tai sivukaltevuuden virheet ovat suurimpia ja uuden asfalttipäällysteen kokonaispaksuus olisi liian suuri yhdellä kertaa levitettäväksi ja tiivistettäväksi. Lisäksi tiellä korjataan muutamassa kohdassa kantavuuspuutteita vaihtamalla koko tien rakennekerrokset tai asentamalla tierakenteeseen teräsverkko poistamaan taipumus verkkohalkeamien syntymiselle.

Muiden parannustöiden valmistuttua tie päällystetään lähes kokonaisuudessaan rautatien tasoristeyksestä Naantalin Vantossa Maskun taajaman rajalle. Hyväkuntoinen osuus Naantalin Aurinkotien ja Immasentien liittymien välillä ei vaadi päällystämistoimenpiteitä.

Maantie 1893 on osa suurten erikoiskuljetusten reittiä. Muiden parannustöiden yhteydessä parannetaan leveiden erikoiskuljetusten edellytyksiä ja turvataan Seikelän koulun turvalliset kevyen liikenteen yhteydet korottamalla kaksi nykyistä suojatietä. Korotustyön yhteydessä poistetaan suojatien keskisaarekkeet ja muutetaan tie entisen levyiseksi.

Urakoitsijana toimii YIT Infra Oy.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari, p. 040 705 0902


Päivitetty