Tiedotteet 2018

Loukolan ja Haitulan sillat takaisin liikenteelle ensi viikolla (Varsinais-Suomi)

Loukolan silta Pöytyällä maantiellä 2250 (Kyröntie) otetaan takaisin liikenteelle noin kolme viikkoa suunniteltua nopeammin. Silta avataan liikenteelle tiistaina 2.10. aamupäivän aikana. Siltatyöt ovat sujuneet jouhevasti eikä työn aikana ilmennyt suuria ongelmia, jotka olisivat viivästyttäneet aikataulua. Kiertotieopasteiden poistaminen aloitetaan tiistai aamuna ja siihen kulunee koko päivä, sillä kiertotieopasteita on viitoitettu maastoon paljon. Siltatyömaalla tehdään liikenteelle avaamisen jälkeenkin vielä viimeistelytöitä. Silta on siis edelleen työmaa-aluetta, jossa on alennettu nopeusrajoitus. Liikenne on myös aluksi vain yhdellä kaistalla ja väistämisvelvollisuus osoitetaan liikennemerkein. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuun loppuun mennessä.

Loukolan vanhalta kiviholvisillalta on korjaustöiden aikana purettu vanha betoninen kansirakenne ja uusi kansirakenne on rakennettu kiviholvin päälle. Silta on myös perustettu uusille tukipaaluille ja tien tasausta on parannettu. Uuden sillan hyötyleveys on 7,5 metriä (vanhan sillan leveys 7,4 metriä) ja kokonaispituus on 23 metriä. Uuden sillan myötä myös painorajoitus poistuu.

Haitulan silta Loimaalla maantiellä 12608 (Vanha Alastarontie) avataan liikenteelle maanantain 1.10. aamupäivän aikana. Haitulan sillan liikenteelle otto viivästyi hieman suunnittelusta aikataulusta mm. kevään korkeasta vedenpinnasta ja paalutuksen työtapaan tehdyistä muutoksista johtuen. Viimeistelytyöt jatkuvat Haitulan sillalla liikenteelle oton jälkeenkin. Silta on edelleen työmaa-aluetta, jossa on alennettu nopeusrajoitus. Liikenne on aluksi vain yhdellä kaistalla ja väistämisvelvollisuus osoitetaan liikennemerkein. Tarvittaessa otetaan käyttöön liikennevalot. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan marraskuun loppuun mennessä.

Haitulan silta on uusittu jännitetyksi teräsbetoniseksi ulokepalkkisillaksi. Sillan uusimisen yhteydessä parannettiin myös tiegeometriaa. Sillan hyötyleveyttä kasvatettiin 8,5 metriin (vanhan sillan leveys 6,0 metriä) ja sen kokonaispituus on noin 45 metriä. Uuden sillan myötä myös painorajoitus poistuu.

LISÄTIETOJA                               

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinöörit Ari Salo, p. 0400 510 391 ja Jari Nikki, p. 0400 821 596                                                  

- NCC Suomi Oy: työpäällikkö Janne Rihko, puh. 050 355 1779


Päivitetty