Tiedotteet 2018

Lapin TE-palveluiden uusi Palvelutarjotin kokoaa yhteen paikalliset työvoimapalvelut (Lappi)

Lapin alueen työvoimapalveluita vahvistaa nyt uusi, asiakaslähtöisesti suunniteltu verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen kiinnostavimmat paikalliset työvoimapalvelut, tapahtumat ja koulutukset. Lapin TE-palvelujen Palvelutarjotin on avautunut ja lisätietoa siitä löytyy osoitteesta: toimistot.te-palvelut.fi/lappi/palvelutarjotin. Palvelu on räätälöity paikallisia tarpeita ja työmarkkinoita varten, erityisesti työnhakijoiden näkökulmasta, täydentämään Lapin TE-palveluiden varsinaisia kotisivuja ja valtakunnallista TE-palveluiden sivustoa.

Miksi paikallisille palveluille tarvittiin uusi palvelusivusto?

­– Kuuntelimme asiakkaidemme toiveita ja tarpeita ja totesimme, että työnhakijat kaipasivat helppokäyttöistä ja selkeää verkkopalvelua, joka ohjaa asiakasta oikeisiin palveluihin ja palvelupolkuihin erilaisissa työelämän tilanteissa, kertoo Katja Jaako, projektipäällikkö Polku-hankkeesta.

­– Lapin TE-palveluilla on paljon erilaisia, alueen ihmisille ja yrityksille suunniteltuja palveluita niin työnhakuun, ammatinvalintaan, osaamisen kehittämiseen kuin alan vaihtoon ja yrittäjyyteen liittyen. Asiakkaan oli kuitenkin usein vaikea hahmottaa, mitkä palveluista voisivat auttaa juuri häntä parhaiten. Tarvittiin asiakkaan lähtökohdista suunniteltu Palvelutarjotin, joka kokoaa ja ryhmittää monipuoliset palvelumme asiakkaan näkökulmasta selkeästi, ja josta jokainen löytää nopeasti itselleen parhaiten sopivat palvelut.

Pitkien etäisyyksien ja alueen muiden erityispiirteiden takia Lapissa on jo vuosikausia kehitetty erilaisia digitaalisia kanavia hyödyntäviä työvoimapalveluita, jotta palveluihin pääsee osallistumaan kotoa käsin. Uuden Palvelutarjottimen kautta asiakkaat löytävät nyt nopeasti myös ensi sijassa verkossa tarjottavat paikalliset palvelut; webinaarit, valmennukset, etäneuvonnan ja chatin. Alueen ajankohtaiset tapahtumat löytyvät heti ensi silmäyksellä tapahtumakalenterista ja ajankohtaista -palstalta niin Palvelutarjottimesta kuin Lapin TE-toimiston kotisivuilta.

- Uuden Palvelutarjottimen avulla haluamme tarjota asiakkaillemme lisää tuulta siipien alle niin työllistymiseen ja uralla etenemiseen kuin myös yrityksille rekrytointiin ja yritystoiminnan kehittämiseen, sanoo Katja Jaako - sitä symboloi myös sivuston maskotti, Lapintiira, huikea pitkien matkojen lentäjä, joka ei etäisyyksiä pelkää. Toivotamme kaikki tervetulleeksi tutustumaan Lapin alueella tarjottaviin työvoimapalveluihin.

Lisätietoja
Katja Jaako
projektipäällikkö
Polku-hanke
katja.jaako@ely-keskus.fi
0295 037 017, vaihde 029 503 7000

Työllisyys-, yrittäjyys-, osaaminen- ja maahanmuuttoyksikkö
Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
www.ely-keskus.fi/lappi
Tutustu myös palvelukarttaamme!


Päivitetty