Tiedotteet 2018

Lankosken silta korjataan Honkajoella maantiellä 2700 (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Honkajoella maantiellä 2700 sijaitsevan Lankosken sillan korjaustyöt viikolla 22. Korjaustyöt kestävät loppusyksyyn saakka. Sillan pintarakenteen korjaustyön ajaksi liikenne joudutaan rajoittamaan yhdelle ajokaistalle ja liikenteenohjaus hoidetaan liikennevaloilla. Kevyen liikenteen käytössä on koko ajan erillinen väylä. Pahoittelemme korjaustöiden aiheuttamia haittoja tielläliikkujille.

Korjaustyöt aloitetaan viikolla 22 työmaan perustamisella ja liikennejärjestelyillä. Tällöin sillalla on käytössä vielä kaksi ajokaistaa ja kevyen liikenteen väylä toisella puolella siltaa. Kesäkuun loppupuolella pintarakenteiden korjaustöiden alkaessa liikenne joudutaan rajoittamaan yhdelle kaistalle pintarakenteiden korjaustyön ajaksi. Liikenteenohjaus hoidetaan tällöin liikennevaloilla. Ajoneuvoliikenteen käytössä on 4 metriä leveä ajokaista. Kevyelle liikenteelle on koko urakan ajan käytettävissä yksi 3 metriä leveä väylä. Kaistarajoitukset tulevat aiheuttamaan merkittävää haittaa liikenteelle. Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa. Liikennemäärä sillalla on noin 1500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2018.

Lankosken silta on rakennettu v. 1972 ja se on nyt peruskorjausiässä. Lankosken sillasta uusitaan pintarakenteet, kuivatuslaitteet ja liikuntasaumat. Reunapalkit ja kaiteet korjataan ja tiekaidetta korotetaan. Lisäksi kannen alapinnan ja alusrakenteiden betonipintojen vauriot korjataan ja siltaan liittyvät tierakenteet kunnostetaan.

Sillan korjaustyön urakkahinta on 0,3 M€. Urakoitsijana hankkeessa toimii Oteran Oy.

LISÄTIETOJA                               

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinöörit Ari Salo, p. 0400 510 391 ja Jari Nikki, p. 0400 821 596                                      

- Oteran Oy: työpäällikkö Timo Äkräs, p. 0400 128 996 ja työmaapäällikkö Jari Ruuska, p. 050 5766 001


Päivitetty