Uutisia

Tällä viikolla vietetään hajajätevesiviikkoa - kiinteistöjen omistajia kannustetaan jätevesijärjestelmien kunnostamiseen (24.4.2017)

Tehokas jätevesijärjestelmien puhdistus nostaa myös kiinteistön arvoa. Tarkista siis järjestelmien kunto tai suunnittele niiden uudistamista.

Esiselvitys kartoittaa näkemyksiä ilman huoltajaa tulleiden alaikäisten tuen ja asumisen hallinnoinnista (20.4.2017)

Maakuntauudistuksen myötä ELY-keskusten tehtävät siirtyvät soveltuvin osin maakunnille. Kotoutumislakia muutetaan vastaamaan maakuntarakennetta. Työ- ja elinkeinoministeriö hyödyntää tilaamansa selvityksen tuloksia kotoutumislain uudistuksessa.

Elävää maaseutumaisemaa (19.4.2017)

Taas tulee kesä – pusikoituvatko maisemat, etsivätkö pölyttäjät turhaan niittykukkia? Hae ympäristösopimusta Maaseutuohjelmasta toimittamalla hakemuksesi ELY-keskukseen 15.6. mennessä.

TIEDOTTEITA

Kova pakkanen aiheuttaa hyydepatoja Kainuussa (Kainuun ELY-keskus)

Kova pakkanen ja ajankohtaan nähden suuret virtaamat ovat lisänneet hyydön muodostumista Kainuun vesistöissä. Viikonlopun lumisade pahensi tilannetta entuudestaan.  Hankalin tilanne on Sotkamon Tipasjoella, jossa nouseva vesi aiheuttaa vaaraa kalankasvattamolle.  Kainuun ELY-keskukselle on ilmoitettu hyydepadoista myös Sotkamon Tuhkajoelta, Ristijärven Torvenkoskelta ja Kajaanin Mainuanjoelta. Kainuun ELY-keskus seuraa tilannetta ja käynnistää tarvittaessa hyydepadon purkutyöt. Hyydepatoja voidaan purkaa räjäyttämällä tai poistamalla hyydettä kaivinkoneella jokiuomasta.  

Jokien hyyteen muodostuminen vähenee sään lauhtumisen myötä.

 

Lisätietoja:

Vesihuoltoinsinööri Jari Pesonen, puh. 0295 023 861, jari.k.pesonen@ely-keskus.fi

Yksikön päällikkö Kari Pehkonen, puh 0295 023 856, kari.pehkonen@ely-keskus.fi


Lisää tiedotteita