Uutisia

Maatilan maksuvalmiutta parantavan pankkilainan valtiontakaus haettavissa (2.12.2016)

Maatilat voivat hakea maksuvalmiutta parantavan pankkilainan valtiontakausta. Hakemus tulee toimittaa ELY-keskukseen 31.1.2017 mennessä.
 

Taksilupien enimmäismäärät Suomen kuntiin vahvistettu vuodelle 2017 (1.12.2016)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus ja Uudenmaan ELY-keskus ovat vahvistaneet kuntakohtaiset taksilupien enimmäismäärät (kiintiöt) toimialueidensa kuntiin ja liitoskuntiin.
 

Toimialaraportti: Sahatavaran vienti vahvaa, puurakentaminen kasvaa (1.12.2016)

Saha- ja höylätavaran vienti on jatkanut kasvua, ja sen arvo oli vuonna 2015 noin 1,6 miljardia euroa. Puurakentamisen kasvu avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia puutuotealan yrityksille.
 

TIEDOTTEITA

Kova pakkanen aiheuttaa hyydepatoja Kainuussa (Kainuun ELY-keskus)

Kova pakkanen ja ajankohtaan nähden suuret virtaamat ovat lisänneet hyydön muodostumista Kainuun vesistöissä. Viikonlopun lumisade pahensi tilannetta entuudestaan.  Hankalin tilanne on Sotkamon Tipasjoella, jossa nouseva vesi aiheuttaa vaaraa kalankasvattamolle.  Kainuun ELY-keskukselle on ilmoitettu hyydepadoista myös Sotkamon Tuhkajoelta, Ristijärven Torvenkoskelta ja Kajaanin Mainuanjoelta. Kainuun ELY-keskus seuraa tilannetta ja käynnistää tarvittaessa hyydepadon purkutyöt. Hyydepatoja voidaan purkaa räjäyttämällä tai poistamalla hyydettä kaivinkoneella jokiuomasta.  

Jokien hyyteen muodostuminen vähenee sään lauhtumisen myötä.

 

Lisätietoja:

Vesihuoltoinsinööri Jari Pesonen, puh. 0295 023 861, jari.k.pesonen@ely-keskus.fi

Yksikön päällikkö Kari Pehkonen, puh 0295 023 856, kari.pehkonen@ely-keskus.fi


Lisää tiedotteita