Uutisia

Maaseudun kehittämishankkeiden maksut ovat käynnistyneet (26.8.2016)

ELY-keskukset aloittivat kehittämishankkeiden maksupäätösten tekemisen heinäkuussa. Tähän mennessä maaseudun hanketukia on maksettu noin 1,9 miljoonaa euroa.

Kysely työvoimakoulutuksen kehittämisestä 12.9.2016 saakka (26.8.2016)

Työ- ja elinkeinoministeriö uudistaa parhaillaan työvoimakoulutusta. Vastaamalla kyselyyn on mahdollista antaa oma ehdotus, miten koulutusta tulisi tulevaisuudessa kehittää.

Sisävesillä levää ajankohdan mukaisesti, rannikoilla paikoitellen (25.8.2016)

Sisävesillä sinilevätilanne on tällä viikolla ajankohdalle tyypillinen. Suurin osa havainnoista koskee vähäistä levämäärää.

 

 

 

 

 

 

TIEDOTTEITA

Kova pakkanen aiheuttaa hyydepatoja Kainuussa (Kainuun ELY-keskus)

Kova pakkanen ja ajankohtaan nähden suuret virtaamat ovat lisänneet hyydön muodostumista Kainuun vesistöissä. Viikonlopun lumisade pahensi tilannetta entuudestaan.  Hankalin tilanne on Sotkamon Tipasjoella, jossa nouseva vesi aiheuttaa vaaraa kalankasvattamolle.  Kainuun ELY-keskukselle on ilmoitettu hyydepadoista myös Sotkamon Tuhkajoelta, Ristijärven Torvenkoskelta ja Kajaanin Mainuanjoelta. Kainuun ELY-keskus seuraa tilannetta ja käynnistää tarvittaessa hyydepadon purkutyöt. Hyydepatoja voidaan purkaa räjäyttämällä tai poistamalla hyydettä kaivinkoneella jokiuomasta.  

Jokien hyyteen muodostuminen vähenee sään lauhtumisen myötä.

 

Lisätietoja:

Vesihuoltoinsinööri Jari Pesonen, puh. 0295 023 861, jari.k.pesonen@ely-keskus.fi

Yksikön päällikkö Kari Pehkonen, puh 0295 023 856, kari.pehkonen@ely-keskus.fi


Lisää tiedotteita