Tiedotteet 2018

Kesänopeuksia Keski-Suomeen keskiviikkona (Keski-Suomi)

Maanteiden talvirajoituksista luovutaan keskiviikkona 11.4.2018. Valtateiden nopeusrajoitukset vaihdetaan keskiviikon aikana ja muille teille vaihtoaikaa on perjantaihin saakka. Niidenkin osalta pyritään kuitenkin mahdollisimman nopeaan vaihtorytmiin. ELY-keskus muistuttaa, että voimassa oleva nopeusrajoitus on vaihtopäivinäkin aina se, jota kullakin hetkellä näkyvissä oleva liikennemerkki osoittaa.

Poikkeuksen kesärajoituksiin muodostavat valtatie 16 Kyyjärveltä Keski-Suomen rajalle sekä valtatie 24 välillä Arvaja-Harjunsalmi, joille jää nopeusrajoitus 80 km/t teiden huonon kunnon vuoksi. Kyyjärvellä vt 16 päällystetään tulevan kesän aikana.

Varovaisuuteen on syytä

Oikukkaan kevätsään vuoksi ajokeli voi edelleen muuttua nopeastikin. Edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat yön aikana jäätyä teille, jolloin pinnat ovat liukkaita erityisesti yöllä ja aamuisin.

– Autoilijoiden on syytä muistaa, että turvallinen ajo saattaa vaatia alempaa nopeutta kuin suurin sallittu nopeus. Tien päällä keliolosuhteet pitää ottaa huomioon. Kesärenkaiden vaihdon kanssakaan ei tarvitse hoppuilla, jos kelit siltä vaikuttavat. Laki antaa siihen mahdollisuuden, Anne-Maria Pesonen muistuttaa.

Keväällä teille ilmestyvät myös kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat. Heillekin on syytä jättää tilaa ja samalla varottava, ettei heidän päälleen roisku likaa ja soraa. 

Lisätietoja:

Liikenneturvallisuusinsinööri
Anne-Maria Pesonen
p. 0295 024 709

Keski-Suomen ELY-keskus

Ajokelin ja liikennetilanteen voi varmistaa Liikenneviraston liikennetilannepalvelusta.


Päivitetty