Tiedotteet 2017

Kartanonkosken veden värjänneen nesteen laatu ja lähde on tunnistettu (Uusimaa)

  • Värjäävä neste oli kermaa, eikä se aiheuttanut vaaraa luonnolle, ihmisille tai eläimille 

Keskiviikkona 7.6.2017 Vantaan kaupungin ympäristökeskus sai ilmoituksia Kartanonkosken Illenpuiston hulevesialtaasta, jonka vesi oli värjäytynyt valkoiseksi.

Vantaan ympäristökeskuksen ja HSY:n selvitysten perusteella kyseinen valkoinen neste oli peräisin HKScan Finland Oy:n Pakkalan tehdaskiinteistön hulevesiverkostosta. Asiasta ilmoitettiin Uudenmaan ELY-keskukselle, joka valvoo HKScanin ympäristölupaa. ELY-keskus on pyytänyt HKScanilta selvitystä nestepäästön koostumuksesta, alkuperästä ja siitä, miksi se on ohjautunut hulevesiverkostoon.

Alustavan selvityksen perusteella neste on kermaa, eikä nestepäästön ole havaittu aiheuttavan haittaa luonnolle tai eläimille. Selvitysten lopullisten tulosten arvioidaan valmistuvan ensi viikon aikana.

  • Kerma on alustavan selvityksemme mukaan päätynyt viemäriin säiliön pesun yhteydessä. Neste on ohjautunut hulevesikaivoon virheellisen viemäriasennuksen vuoksi. Viemärin olisi pitänyt olla kytketty jätevesiviemäriin, mutta se on ohjautunut inhimillisestä erehdyksestä johtuen hulevesikaivoon, sanoo tuotantojohtaja Terhi Hakkarainen HKScanin Vantaan tuotantolaitokselta.

HKScanin mukaan viemäri on suljettu välittömästi havainnon jälkeen. Vastaavien tapausten ehkäisemiseksi yhtiö on päättänyt investoida laitteistoon, joka mittaa tuotantolaitoksen hulevesien laatua jatkuvasti.

  • On hyvä, että asia on tullut ilmi ja tilanne on korjattu. Pahoittelemme tapahtunutta. Meille on tärkeää kantaa vastuu toimintamme vaikutuksista ympäristöön ja haluamme varmistaa sen muun muassa investoimalla hulevesiemme laatua mittavaan laitteistoon. Teemme tiivistä yhteistyötä Vantaan ympäristökeskuksen ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa, Hakkarainen lisää.

 

Lisätiedot:

 


Päivitetty