Tiedotteet 2019

Joukkoliikenteen arvokorttien osto ja lataaminen nyt mahdollista myös Paimion palvelupisteessä (Varsinais-Suomi)

Paimion kaupungintalon palvelupisteeseen on asennettu linjaston 703-709 (Paimio-Piikkiö-Turku) arvokortin latauslaitteisto. Arvokortin ostaminen ja lataaminen on nyt mahdollista myös kaupungin palvelupisteessä.

Paimio-Turku -välin joukkoliikenteessä on heinäkuun alusta alkaen otettu uutena matkustustuotteena käyttöön arvokortti. Arvokortille ladataan etukäteen rahaa ja korttia käytetään maksuvälineenä linja-autossa. Arvokortilla maksettaessa matkakortilta veloitetaan yhden matkan hinta. Kortista on omat versiot aikuisille, nuorille (12-19 v) ja lapsille (4-11 v). Aikuisten arvokorttimatka on 20 %, nuorten 30 % ja lasten 60 % halvempi kuin aikuisen kertalippu. Arvokortti sopii hyvin matkustajille, jotka eivät tarvitse kausikorttia, mutta jotka kuitenkin silloin tällöin käyttävät joukkoliikennettä. Arvokorttimatkaan ei sisälly vaihto-oikeutta Föli-alueella. Uutta lipputuotteessa on se, että nuorille on oma erillinen hinta. Aiemmin yli 11 vuotiaat ovat maksaneet aikuisen matkan hinnan.

Arvokorttituote on liikennöitsijän (TLO Oy:n) oma lipputuote. Arvokorttipohjan voi hankkia TLO Oy:n www-sivujen kautta, jolloin korttipohja postitetaan asiakkaan kotiosoitteeseen. Kortin voi hankkia nyt myös Paimion kaupungin palvelupisteestä. Rahaa kortille voi ladata joko linja-autossa tai palvelupisteessä. Autossa ja palvelupisteessä maksuvälineenä käy käteinen ja pankkikortti.

Kausituote on toistaiseksi matkustajille jo tuttu Matkahuollon seutulippu. Kausituotteeseen sisältyy vaihto-oikeus Föli-alueella. Seutulipun korttipohja on mahdollista hankkia Matkahuollosta. Seutulipun lataaminen puolestaan käy joko Matkahuollon palvelupisteessä tai linja-autossa.

Heinäkuun alussa käynnistyneellä joukkoliikenteen sopimuskaudella kokeillaan Paimion kaupungin aloitteesta matkalippujen hintojen alentamista. Kokeilun aikana seurataan, miten hintojen alentaminen vaikuttaa matkustusmääriin. Arvokorttimatkojen lisäksi paimiolaisten kertalippuihin tulee kautta linjan 10 % hinnanalennus.

Lisätietoja lipputuotteista sekä niiden ostamispaikoista ja lataamisesta löytyy liikennöitsijän kotisivuilta www.tlo.fi.

Lisätietoja liikenteestä:

- TLO Oy, Hannu Lehmus p. 0400 522 222

Lisätietoja hankinnasta:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, Markus Kivelä, p. 050 396 3107 ja Soile Koskela, p. 040 749 5899


Päivitetty