Tiedotteet 2018

Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa siirrytään kesänopeuksiin viikolla 15 (Itä-Suomi)

Kauden 2017-2018 talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistuvat koko maassa viikolla 15. Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maanteillä rajoitusten vaihtaminen kesänopeuksiin aloitetaan keskiviikkona 11.4.2018. Ennen talvirajoitusten poistamista varmistetaan, ettei säätilaan ole ennustettu tulevaksi ajokeliä merkittävästi heikentäviä olosuhteita. Kesäajan rajoitukset tulevat voimaan, kun merkit on asetettu teiden varsille. Merkkien vaihto suoritetaan viimeistään perjantaihin 13.4.2018 mennessä.

Pohjois-Savoon jää valtatielle 23 välille Vuorinen-Näätämaa 70 km/h rajoitus, sekä kantatielle 88 välille Valkeiskylä–Vieremä 80 km/h rajoitus päällysteiden kesällä 2018 tapahtuvaan uusimiseen saakka. Lisäksi muutamille lyhyehköille Pohjois- ja Etelä-Savon seututieosuuksille jää toistaiseksi voimaan alennettu rajoitus, jotka pyritään poistamaan päällysteen korjaamisen jälkeen.

Vaikka alennetut nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden otettava keli huomioon ja sovitettava ajonopeus muuttuvien olosuhteiden mukaisiksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita merkittävästi. Runsaslumisuuden vuoksi tielle tulee sulamisvesiä, jotka usein jäätyvät yöaikaan. Turvallinen ajo voi usein edellyttää huomattavasti alhaisempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallii.

Toiset tiellä liikkujat on hyvä huomioida jättämällä heille riittävästi tilaa kohdatessa ja ohitettaessa. Lisäksi kuljettajien tulee välttää lian ja soran roiskuttamista.

Järkevä kuljettaja varautuu matkalle huolella. Yksi hyvä keino varautumiseen on ajokelin ja liikennetilanteen tarkistaminen Liikenneviraston liikennetilanne-palvelusta: http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/.

Lisätietoja:
Pohjois-Savon ELY-keskus
Liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen
Puh. 0295 026 769


Päivitetty