Tiedotteet 2018

Ensi viikolla päällystystöitä mm. vt 8 Raision eritasoliittymän rampeilla Raisiossa sekä vt 1 rampeilla Skanssin kohdalla (Varsinais-Suomi)

Maanantaina 25.6. illalla klo 18.00 alkaen tehdään päällystystöitä valtatiellä 8 Raision eritasoliittymän rampeilla Raisiossa. Työn aikana ramppeja joudutaan osittain sulkemaan, jolloin liikenne ohjataan kulkemaan mm. Kuloisten eritasoliittymän kautta. Kohteella on liikenteenohjaus. Päällystystyö kestää kaksi yötä.

Keskiviikkoiltana 27.6. päällystetään ramppeja Turussa valtatiellä 1 Skanssin eritasoliittymän kohdalla. Työn aikana ramppeja joudutaan osittain sulkemaan, jolloin liikenne ohjataan kulkemaan Skarppakullan ja Kurkelan eritasoliittymien kautta. Kohteella on liikenteenohjaus. Päällystystyö kestää yhden yön.

Näillä kohteilla liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Lisäksi ensi viikolla alkavat päällystystyöt maantiellä 2262 (Mellilä-Karhula) Loimaalla sekä maantiellä 12610 (Köyliönkylä) Loimaalla. Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Päällystystyöt tehdään päivä- ja ilta-aikaan klo 6.00-22.00 välisenä aikana. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Liikennemäärät tieosuuksilla eivät kuitenkaan ole niin suuret, että päiväaikaan tehtävistä töistä aiheutuisi kohtuutonta haittaa liikenteelle.

Päällystystyöt jatkuvat edelleen myös valtatiellä 12 Rauman ja Euran välillä.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy päällystystyöt 2018 -sivultamme. Viestimme aktiivisesti myös twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061


Päivitetty