Tiedotteet 2018

Ensi viikolla päällystystöitä mm. valtatiellä 8 Luvian ja Porin välillä ja valtatiellä 11 Ulvilan ja Kullaan välillä (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Maanantaina 3.9. illalla klo 18.00 alkaen jatkuu päällystystyöt valtatiellä 8 Luvian ja Porin välillä n. 3,0 km:n matkalla vielä yhden yön ja työ valmistuu tiistai aamuna. Tällä kohteella liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Tällä kohteella tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja kohteessa on liikenteenohjaus.

Ensi viikon tiistaina alkaa päällystystyöt valtatiellä 11 Ulvilan ja Kullaan välillä n. 12,0 km:n matkalla ja maantiellä 12254 (Kiisa) n. 6,0 km:n matkalla. Molemmat työt kestävät n. viikon. Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Päällystystyöt tehdään päivä- ja ilta-aikaan klo 6.00-22.00 välisenä aikana. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Liikennemäärät tieosuuksilla eivät kuitenkaan ole niin suuret, että päiväaikaan tehtävistä töistä aiheutuisi kohtuutonta haittaa liikenteelle.

Lisäksi maanteillä 230 välillä Huittinen-Rekikosken tiehaara ja 273 välillä Niinisalo-Karvia jatkuvat jyrsintä- ja päällystystyöt. Nämä työt tehdään päivä- ja ilta-aikaan.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy päällystystyöt 2018 -sivulta. Viestimme aktiivisesti myös twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061

 


Päivitetty