Tiedotteet 2018

Ensi viikolla päällystystöitä mm. kantatiellä 40 (E18) Naantalissa sekä valtatiellä 8 Luvian ja Porin välillä (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Maanantaina 27.8. illalla klo 18.00 alkaen tehdään päällystystöitä kantatiellä 40 (E18) Naantalissa Luolalan liittymän ja Satamatien välillä n. 1,6 km:n matkalla. Ensi viikolla päällystetään myös valtatiellä 8 Luvian ja Porin välillä n. 3,0 km:n matkalla. Näillä kohteilla liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja molemmissa kohteissa on liikenteenohjaus. Naantalissa päällystystyöt kestävät kaksi yötä ja Porin ja Luvian välillä kolme yötä.

Ensi viikolla jatkuvat myös päällystystyöt Turun saaristossa Norrskatan saaressa tiellä 12007 ja Houtskarin saaressa teillä 12005 (Saverkeit) ja maantiellä 1800 (Korppoo-Houtskari). Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Päällystystyöt tehdään päivä- ja ilta-aikaan klo 6.00-22.00 välisenä aikana. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Liikennemäärät tieosuuksilla eivät kuitenkaan ole niin suuret, että päiväaikaan tehtävistä töistä aiheutuisi kohtuutonta haittaa liikenteelle.

Lisäksi maantiellä 230 alkavat maanantaina 27.8. jyrsintä- ja päällystystyöt välillä Huittinen-Rekikosken tiehaara. Päällystystyöt jatkuvat edelleen myös maantiellä 273 Niinisalon ja Karvian välillä. Nämä työt tehdään päivä- ja ilta-aikaan.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy päällystystyöt 2018 -sivultamme. Viestimme aktiivisesti myös twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061


Päivitetty