Tiedotteet

ELY-keskuksittaiset alueelliset tiedotteet löytyvät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kohdasta halutun alueen. ELY-keskusten tiedotepalvelu muuttui 24.9.2020, tee tilauksesi uudelleen!

ELY-keskukselta 540 000 euroa lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen (Uudenmaan ELY-keskus)

Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt veikkausvoittovaroista 540 000 euroa avustusta lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen Uudenmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Kaakkois-Suomen alueille. Avustuksia haettiin yhteensä 60 kehittämishankkeelle ja avustusta voitiin myöntää 36 hankkeelle (liite 1).

Avustuksella tuetaan sellaisia lasten ja nuorten liikunnan kehittämishankkeita, jotka edistävät aktiivista osallistumista liikunnan harrastustoimintaan ja omaehtoiseen liikkumiseen. Kehittämistoiminnan kautta pyritään löytämään erilaisia toimintamalleja, joiden avulla erityisesti terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuutta voidaan lisätä heidän toimintaympäristöissään. Lisäksi tavoitteena on jo liikkuvien lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen vakiinnuttaminen, uusien monipuolisten liikuntaelämysten saaminen sekä kansalaistoiminnan toimintaedellytyksien vahvistaminen.

Kehittämisavustusten myöntämisen painopisteenä käytettiin koulupäivän monipuoliseen liikunnallistamiseen kohdistuvia hankkeita. Tällaisia toimintamalleja on kehitetty Liikkuva koulu -ohjelman avulla jo muutamia vuosia. Muita avustettavan toiminnan sisällöllisiä painopisteitä ovat omatoimisen arkiliikunnan edistäminen, toimintakulttuurin liikunnallistaminen varhaiskasvatuksessa, vanhempien ja perheiden tukeminen lasten liikunnallisen elämäntavan muodostumisessa sekä lasten ja nuorten osallisuuden huomioiminen ja korostaminen kaikessa liikkumiseen aktivoivan toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Uudenmaan ELY-keskuksen 13.5.2013 avustamat lasten ja nuorten liikunnan kehittämishankkeet (pdf. 22 kt)

 

Lisätietoja:
sivistystoimentarkastaja Ilpo Piri, 0295 021 133, ilpo.piri(at)ely-keskus.fi


TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Näytetään tulokset 1 - 20 / 10 213
Merkintöjä per sivu 20
of 511
Päivitetty