Waltti

Waltti är ett resekort inom kollektivtrafiken, vars pris är zonbaserat.

För närvarande används Waltti enligt följande:

Långväga Waltti-trafik

Landsortstrafik som ordnas av NTM-centralen i Norra Savolax i Idensalmi, Kuopio, S:t Michel och Joensuu.

Regiontrafik som ordnas av NTM-centralen i Norra Österbotten i Kajanaland.

Trafik som ordnas av NTM-centralen i Mellersta Finland mellan Jyväskylä och Hankasalmi.

Tidtabeller:

Zoner och biljettpriser:

Lokaltrafik i stadsregioner

Tidtabellerna för städernas lokaltrafik finns på webbplatserna för respektive stads kollektivtrafik.

Tjänsten matka.fi

I reseplaneraren i tjänsten matka.fi kan man söka efter samtliga tidtabeller inom kollektivtrafiken, med undantag av städernas lokaltrafik.  Tjänsten upprätthålls av Trafikverket och finns på:

Annan än Waltti-trafik

Tidtabellerna för den övriga fjärrtrafiken förutom Waltti-fjärrtrafiken finns på Matkahuoltos webbplats och på trafikidkarnas egna webbplatser.

Tidtabellerna för kommunernas interna trafik, med undantag för Waltti-trafiken, skoltransporter och besökstrafik finns på kommunernas webbplatser.

Från regionerna

Matkustaminen ELY-keskuksen Waltti-lipuilla päättyy Jyväskylän ja Hankasalmen välisessä liikenteessä 1.6.2018 alkaen.

Muutos ei koske Jyväskylän kaupungin Waltti-lippuja, niillä matkustaminen jatkuu entisellään yhteysvälillä Jyväskylä-Lievestuore.

TIEDOTE 17.4.2018
 

WALTTI - Keski-Suomi

Waltti otettiin käyttöön Hankasalmi-Jyväskylä yhteysvälillä Keski-Suomen ELY-keskuksen kilpailuttamassa liikenteessä 1.6.2015 alkaen.

Uudessa järjestelmässä lippujen hinnoittelu muuttuu vyöhykepohjaiseksi eli hinta riippuu siitä, monellako vyöhykkeellä matkustaja liikkuu. Kilometripohjaisesta hinnoittelusta luovutaan.

Waltti-korteille ladattavista tuotteista on käytössä kausilippu ja arvolippu. Kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän matkoja 30 päivän aikana ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Hankasalmi - Jyväskylä välillä kausilipun hinta on 119 euroa.

Kausilippu korvaa nykyisen seutulipun. Uutena lipputuotteena otetaan käyttöön arvolippu, johon voi ladata haluamansa summan rahaa aina 200 euroon saakka. Arvolipulla matkustaminen on edullisempaa kuin kertamaksulla.

Waltti-järjestelmän kertaliput poikkeavat hiukan entisistä hinnoista. Uudistus tuo muutoksia myös ikäryhmiin. Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi ja lasten ikäryhmä on 7-16 -vuotiaat.

Toisen asteen opiskelijat Kelan tukeman lippunsa Waltti-korttipohjalle.

Waltti-matkakortin voi hankkia ja ladata Jyväskylän kaupungin Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7, Jyväskylä), joka toimii myös ELY-keskuksen palvelupisteenä. Myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana voi Waltti -matkakortin tilata ja ladata myös netistä waltti.fi:n kautta. Verkossa ostettu kortti tulee postissa kotiin. Lisämatkojen lataus onnistuu myös linja-autoissa. Waltti-kortin latauksesta peritään palvelumaksu.  Matkakeskuksessa Waltti-kortin lataaminen ei ole mahdollista.  Linkki -palvelupisteessä opastetaan kaikissa joukkoliikenteen käyttöön liittyvissä asioissa.

Hankasalmi-Jyväskylä -välillä liikennöi Savonlinja Oy, PL 400, 50101 Mikkeli.
Vaihde 020 141 5500, avoinna ma - pe klo 8.15 - 16.15. Asiakaspalvelu ja palautteet: asiakaspalvelu@savonlinjat.fi.

Em. Waltti-liikenteen ajantasaisia aikataulutietoja löytyy Jyväskylän kaupungin joukkoliikennesivustolta tai liikenteenharjoittajan aikataulusivuilta.

Yleisiä kysymyksiä Waltista

Kela-koulumatkatukilippu  
 - Waltti-koulumatkalippujen ostotodistus

 


Uppdaterad