Illustrationsbild

Länk: http://www.ely-keskus.fi/sv/web/ely/ely-keskus-sosiaalisessa-mediassa

Länk: http://www.ely-keskus.fi/sv/web/ely/waltti

Nyheter

Ändringar på kommande gällande Katso-identifikation och fullmakt i Hyrrä och Nekka tjänsterna samt i blankettjänsten för livsmedelsanmälningar 

Skatteförvaltningens Katso-kod tas ur bruk vid årsskiftet och Katso-auktoriseringen ersätts stegvis med Befolkningsregistercentralens Suomi.fi -identifikation och fullmakt under år 2020. Ändringen berör Livsmedelsverkets e-tjänster Hyrrä och Nekka samt blankettjänsten för livsmedelsanmälningar.

NTM-centralen i Österbotten premierades i samband med kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb 2019 (7.10.2019)

I samband med kampanjen fick NTM-centralen motta Akavas pris Unelmien kesäduuni – teoriasta tekoihin! för bästa sommarjobb för högutbildade. I augusti ordnade NTM-centralen i Österbotten tillsammans med sina samarbetspartner ett påverkningsevenemang för unga, som ungdomarna själva fick planera och genomföra.

Ändringar i lagringsstödet för trädgårdsprodukter – ansökningstiden utgår 11.11.2019 (1.10.2019)

Ansökningstiden för lagringsstöd för trädgårdsprodukter flyttas i höst fram från oktober till november. Stöd kan nu sökas för kvantiteterna trädgårdsprodukter som finns i lager i november och december. Trädgårdsprodukter som berättigar till lagringsstöd är kinakål, kålrabbi, kålrot, rotselleri, rova, äpple, palsternacka, morot, rödbeta, rödkål, purjolök, brysselkål, savojkål, lök och vitkål.