Pressmeddelanden 2019

Varsinais-Suomessa työttömyys aleni maan toiseksi ripeintä tahtia (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 17 700 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 300 henkilöllä.   Viime vuoden lokakuusta työttömien määrä väheni 7 prosentilla (1 400 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-2 %). Vauhdikkaammin työttömien määrä aleni vain Kainuussa.

Työttömien osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa Varsinais-Suomessa 7,8 % eli 0,6 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,6 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien lähes ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa ja Salon seudulla (-10 %), kun Vakka-Suomen työttömien määrä on käytännössä sama kuin vuotta aiemmin. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 56 prosentilla eli 5 900 henkilöllä.

Marraskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

  • Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772


Uppdaterad