Pressmeddelanden 2019

Valtatie 12:lle Sastamalaan ja Nokialle rakennettuja yksityistiejärjestelyitä otetaan vaiheittain käyttöön (Pirkanmaa)

Valtatie 12:lle Sastamalan ja Nokian välille rakennetaan parhaillaan uusia riista-aitoja nykyisten Hyrkin, Kärppälän ja Sarkolan ohituskaistojen kohdille. Samassa yhteydessä valtatiellä on tehty yksityistiejärjestelyjä, joita otetaan nyt vaiheittain käyttöön.

Sastamalan ja Nokian alueilla valtatie12 uusien riista-aitojen rakennustyöt ovat valmistumassa vielä tämän vuoden puolella joulukuussa. Rakentamisen yhteydessä valtatien vieritse kulkevia yksityistieyhteyksiä muutetaan. Myös nykyisiä valtatie 12 yksityistieliittymiä puretaan, ja liikenne ohjataan kulkemaan vastarakennettujen yksityisteiden kautta. Järjestelyillä parannetaan valtatien ja ohituskaistojen turvallisuutta.

Hyrkin alueella muutoksia kulkuyhteyksiin 5.12. alkaen

Hyrkin alueella Pääkkösentien läheisyyteen on rakennettu uusia yksityisteitä. Osa nykyisistä valtatien liittymistä on jo purettu. Kulku Pääkkösentien kiinteistöille tapahtuu torstaista 5.12. alkaen Äijänkiventien kautta, jonka jatkeeksi valtatie 12 eteläpuolelle on rakennettu uusi yksityistieyhteys vanhalle Pääkkösentielle (kartta liitteenä 1).

Ruduksen kiviainesalueelle ja maankaatopaikalle Sastamalassa johtava valtatie 12 eteläpuolelle rakennettu uusi yksityistie otetaan käyttöön itsenäisyyspäivää edeltävänä torstaina 5.12. Jatkossa kulku alueille tapahtuu Liedeksimintien liittymän kautta (kartta liitteenä 2).

Kärppälässä muutoksia ykstyistieliittymien kulkuyhteyksiin 22.11. alkaen

Nykyisiä Kärppälän alueen liittymiä Suikintien ja Masontien välillä on purettu tänään perjantaina 22.11. Kulku kiinteistöille tapahtuu uuden vastarakennetun Suikintien kautta. Lisäksi valtatie 12 pohjoispuolella oleva Inkantien liittymä on purettu. Uusi liittymä on otettu käyttöön aiemmin tänä syksynä. (kartta liitteenä 3).

Ensi perjantaina 29.11. puretaan nykyisiä Kärppälän alueen liittymiä Masontien lähellä. Jatkossa kulku kiinteistöille tapahtuu uuden, vastarakennetun Alhonahteentien kautta, johon kuljetaan Masontien kautta (kartta liitteenä 4).

Liitteet:

  • Liite 1, Uusi yhteys Pääkkösentielle
  • Liite 2, Uusi yhteys Ruduksen kiviainesaluelle ja maankaatopaikalle
  • Liite 3, Uusi yhteys Suikintien ja Inkantien kiinteistöille
  • Liite 4, Uusi yhteys Alhonahteentien kiinteistöille

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Heikki Koski, p. 0295 036 251, Pirkanmaan ELY-keskus
  • Rakennuttajakonsultti Pietari Kousa, p. 040 147 6715, Ramboll Finland Oy
  • Työmaapäällikkö Mikko Ojansuu, p. 050 466 8834, Destia Oy 

Uppdaterad