Pressmeddelanden 2018

Tenojoen kalastuslupien myynti alkaa viikolla 17

Tenojoen kalastuslupien myynti ensi kesälle on käynnistymässä. Suomen puolen venelupien myynti alkaa tiistaina 24.4 klo 06.00 ja rantakalastuslupien myynti vastaavasti torstaina 26.4. klo 06.00. Ulkopaikkakuntalaisten kiinteistönomistajien luvat tulevat varattaviksi samoihin aikoihin. Kiinteistönomistajien luvat maksetaan ja lunastetaan vasta Utsjoella.

Lupamyynnin käynnistyminen edellytyksenä on, että eduskunnan käsiteltävänä olevat lakimuutokset hyväksytään ajoissa.  Lupajärjestelmään tehtävien muutosten saaminen voimaan edellyttää eduskuntakäsittelyn ja viime vaiheessa presidentin esittelyn. Prosessin kesto on viivästyttänyt lupamyynnin aloittamista.

Lupajärjestelmää on kehitetty edelliskesän asiakaspalautteen perusteella. Kalastuslupia on nyt mahdollista ostaa myös kahdelle kaverille. Tämä edellyttää kuitenkin, että kaverit ovat rekisteröityneet järjestelmään etukäteen. Lisäksi alle 16-vuotiaille lapsille on Suomen ja Norjan neuvotteluissa sovittu kokeiluluontoinen ilmainen 330 luvan kalastuslupakiintiö, joka ei vähennä kalastussopimuksessa sovittuja kansallisia kiintiötä. Nämä luvat kytketään aikuisen ostamiin kalastuslupiin ja lupia myydään niin kauan kuin kiintiötä riittää.  Tarkemmat ohjeet lupien ostamiseksi löytyvät lupakaupan sivuilta.

Norja on ilmoittanut aloittavansa luvanmyynnin lupakaupastaan 16.4.2018 klo 00.00.

Lupakaupan sivuja päivitetään sitä mukaa, kun uutta tietoa saadaan.

Palautetta ja kysymyksiä lupakauppaan liittyen voi antaa osoitteeseen info@tenonkalaluvat.fi.

Kalastussäännöt ja lupien hinnat 2018

Lisätietoja: kalatalousasiantuntija Kare Koivisto p. 0400-211 898.


Uppdaterad