Pressmeddelanden 2018

Ohjaamo-viikkoa vietetään 12.-16.2. (Etelä-Savo)

Valtakunnallista Ohjaamo-viikkoa vietetään maanantaista perjantaihin (12.−16.2.2018). Viikon aikana eteläsavolaiset Ohjaamot järjestävät tapahtumia nuorille, nuorten lähipiirille ja muille kiinnostuneille. Luvassa on muun muassa keskiviikkona Mikkelin Olkkarissa ystävänpäivän kunniaksi kahvia ja herkkuja ja perjantaihin mennessä Pieksämäellä Pientareella Duunaa oma duuni. Savonlinnan Ohjaamossa pidetään ovet avoinna myös koko viikon ja päästään10.2. Duunipörssin jälkeen tutustumaan SAMIeduun 13. - 15.2. Ohjaamo-viikko näkyy myös Etelä-Savon Ohjaamojen sosiaalisen median tileillä.

Maakunnassamme Ohjaamot ovat helpottaneet nuorten työelämään ja opintoihin pääsyä ja auttaneet nuoria löytämään mielekästä tekemistä arkeen. Ohjaamot ovatkin nuorisotakuun tärkein palvelu, joka kokoaa kaikkien nuorten palvelut yhteen paikkaan mahdollisimman kynnyksettömästi.

Ohjaamo-viikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa 16−29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palveluja, jotka tarjoavat ilmaista tukea, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi asumisessa, opiskelussa ja arjen hallinnassa.

Maakuntamme Ohjaamoista löytyy myös paljon nuorten omaehtoista toimintaa. Nuoret saavat itse päättää, mitä ja miten harrastavat Ohjaamonsa tukemana. Nuorilta saatu kannustava palaute innostaa Ohjaamoja jatkuvaan uudistumiseen.

Ohjaamo-toiminnan valtakunnallinen laajeneminen on ollut tasaista jo vuodesta 2015 alkaen. Nykyisin Ohjaamoja on yli 40 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jopa 100 kunnan alueelle. Ohjaamo-viikolla ovensa avaa Suomessa viisi uutta Ohjaamoa.

Linkit:

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 220, tuija.toivakainen(at)ely-keskus.fi, työtwitter @toivakainen

Toiminnanjohtaja Sari-Anne Ratia, Mikkelin Ohjaamo Olkkari, p. 050 311 7083, sari-anne.ratia(at)essote.fi

Hyvinvointikoordinaattori Seija Laitinen, Pieksämäen Ohjaamo Pientare, p. 440 882 470, seija.laitinen(at)pieksamaki.fi

Palveluesimies Anna Tolvanen, Savonlinnan Ohjaamo, p.044 4174 148, anna.tolvanen(at)savonlinna.fi
 

 

      

 


Uppdaterad