Pressmeddelanden 2018

Luontolahjani satavuotiaalle -kampanja sai Pohjois-Karjalassa hyvän vastaanoton (Pohjois-Karjala)

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi viime vuonna järjestetty Luontolahjani satavuotiaalle -kampanja sai hyvän vastaanoton Pohjois-Karjalassa maata omistavien keskuudessa. Kampanjaan osallistuneita yksityisiä maanomistajia innosti mahdollisuus suojella itselle ja usein aikaisemmallekin sukupolvelle tärkeä maisema tai alue. Sidettä tuttuun luontokohteeseen haluttiin jatkaa edelleen jälkipolville pysyvän suojelualueen muodossa.  Myös valtion lupaus osallistua suojeluun yksityisten maanomistajien suojelualueita vastaavalla pinta-alalla kannusti monia.

Lahjoituskampanjaan saatiin yhteensä 24 suojelukohdetta, joiden yhteispinta-ala on 340 hehtaaria. Kohteista viisi (61 ha) tuli tarjolle Luonnonperintösäätiön kautta; säätiö ostaa kohteita lahjoitusvaroin ja hakee niille luonnonsuojelulain mukaista suojelua.

Kampanjassa suojelun piiriin saatuun kokonaisuuteen sisältyy myös pinta-alaltaan merkittäviä ja suojeluarvoiltaan monipuolisia kohteita.  Suurimpia ovat Kontiolahden Linnunsuon lintukosteikko (87 ha) ja Ilomantsin Lehmisuo (81 ha). Joensuun kaupungin kuudesta luontolahjakohteesta (yhteensä 53 ha) Pärnävaara on monille hiihtoladuistaan tuttu kohde; jäälatujen ahkerat käyttäjät ja monet vesillä liikkujat tuntevat myös Pyhäselän Sortavalan saaret Koivuniemen edustalla.

Lisätietoja

Luonnonsuojelun johtava asiantuntija Sirkka Hakalisto, puh. 0295 026 175, sirkka.hakalisto(at)ely-keskus.fi


Uppdaterad