Pressmeddelanden 2018

Hyvinvoinnin eväät saadaan alueen vahvuuksista (Itä-Suomi, Keski-Suomi)

Suomi on kasvuntiellä ja merkittävä osuus tästä kasvusta tulee maaseudulta. Kysymys kuuluukin: hyödynnetäänkö oman alueen vahvuuksia tarpeeksi? Muun muassa tähän kysymykseen vastaa Itä- ja Keski-Suomen ELY-keskusten yhteinen Yrittävä Maaseutu -lehti. Lehdessä nostetaan esille yritysten menestystarinoita, joissa maaseuturahoitus on ollut mukana.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä toteaa, että ilman maaseudun yritysrahoitusta suurin osa investoinneista olisi jäänyt toteuttamatta tai investoinnit olisi toteutettu suppeampina ja hitaammalla aikataululla. Maaseuturahoitus on maaseudun kehittämiseen tarkoitettua rahaa, joka kannattaa käyttää hyödyksi.

Myös maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Minna-Mari Kaila vahvistaa, että kohenevalla taloudellisella tilanteella on ollut vaikutusta siihen, miten yritykset ovat käyttäneet rahoitusta. Yritysrahoitukselle on löytynyt hyviä käyttökohteita innovatiivisista ja kasvuhaluisista maaseudun yrittäjistä, Kaila summaa.

Maaseuturahasto on mukana yrittämisen tärkeissä käännekohdissa

Sekä aloittavat, kehittyvät että laajentavat yritykset tarvitsevat avukseen rahoitusta ja tässä apuna toimii maaseuturahoitus. Yrittävä Maaseutu -lehdessä käsitellään neljää eri teemaa – alueidemme vahvuuksia: Ruoka ja elintarvikkeet, Matkailu, Biotalous ja Monipuolinen maaseutuyrittäjyys. Rahoituksen piiriin kuuluu siis monenlaisia toimialoja ja niiden yritystoiminnan kehittämistä.

Lehdessä kerrotaan muun muassa Suomen ainoasta englantilaisesta teehuoneesta, hiilijalanjälkeä pienentävästä pakkausmenetelmästä, Etelä-Konneveden kansallispuiston yrittäjistä, biotalouden monipuolisuudesta sekä monialayrittäjyydestä.

- Meidän intressimme on mahdollistaa yritysten kasvu ja siten työllisyyden lisääntyminen, kertoo maaseutuasiantuntija Eija Äärilä Pohjois-Savon ELY-keskuksesta.

Yrittävä Maaseutu -lehden kansi

Yrittävä maaseutu - sähköinen lehti

Yrittävä Maaseutu -lehti on tehty yhteistyössä Etelä-Savon, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon ELY-keskusten kanssa. Julkaisu on toinen maaseutuohjelman viestintään liittyvä ELY-keskusten yhteisponnistus, joka samalla vastaa Maaseutuviraston suositukseen alueiden viestintäyhteistyön lisäämisestä. Päätoimittajana lehdessä on Pohjois-Savon ELY-keskus. Lehti ilmestyi viikolla 11 sekä painettuna että sähköisenä.

Lisätietoja:

Pohjois-Savon ELY-keskus

Maaseutuasiantuntija Eija Äärilä, eija.aarila(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 623
Maaseutukoordinaattori Henna Huovinen, henna.huovinen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 604

Etelä-Savon ELY-keskus

Johtava asiantuntija Ossi Tuuliainen, ossi.tuuliainen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 024 098 Maaseututiedottaja Anu Raatikainen, anu.raatikainen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 024 217

Keski-Suomen ELY-keskus

Maaseutuasiantuntija Koski Veli, veli.koski(a)ely-keskus.fi, p. 0295 024 563
Maaseutukoordinaattori Tiia Rantanen, tiia.rantanen(a)ely-keskus.fi, p. 0295 024 999

Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Maaseudun kehittämisen asiantuntija Terho Sirviö, terho.sirvio(a)ely-keskus.fi, p. 0295 026 103


Uppdaterad