Ajankohtaista

Siirtyminen kaupunkien Walttiin Kuopion ja Mikkelin liikennealueella

  • Kuopion ja Mikkelin Waltti-liikennealueilla siirrytään 1.6.2020 ELY-keskuksen Waltista kaupunkien Waltti-järjestelmään. ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti Kuopion ja Mikkelin alueilla päättyy 31.5.2020, mutta lippuja voi käyttää vielä kesällä niiden kelpoisuuden ajan. Liput vaihdetaan kaupunkien lipuiksi veloituksetta asiakaspalvelupisteissä. Lippujen hinnoittelu tulee noudattamaan kaupunkien hinnastoja. Tietoa tästä muutoksesta löytyy lipputyypit ja hinnat -sivulta.

  • Jos käytössäsi ei enää 1.6.2020 alkaen ole Waltti-liikennettä, voit hakea hyvitystä henkilökohtaisella kortilla olevista käyttämättömistä matkoista ja arvosta ELY-keskukselta oheisella hyvityslomakkeella.

  • Lisätietoa Kuopion Waltti-alueen laajenemisesta löydät Vilkun sivuilta sekä Kuopion alueen bussiesitteestä

  • Lisätietoa Mikkelin Waltti-alueen laajenemisesta löydät Mikkelin alueen bussiesitteestä

Koronaepidemian vaikutus Waltti-liikenteeseen ja kausilippuihin

  • Koulukuljetuksia palvelevat koulp-vuorot liikennöidään normaalisti 14.5.2020 alkaen toukokuun loppuun. Koulukuljetuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 10.5.2020 antamaa ohjetta.

  • Muun liikenteen osalta poikkeusjärjestelyt jatkuvat. Tarkemmat tiedot ajamattomista vuoroista saa nopeimmin liikenteenharjoittajilta. Ennen matkustamista kannattaa aina varmistaa liikennöitävät vuorot Matkahuollon aikatauluhausta www.matkahuolto.fi

  • Lista ajamatta jäävistä vuoroista 14.5.2020 alkaen löytyy tästä linkistä (päivitetty 12.5.2020).

  • Waltti-asiakaspalvelupisteissä voi olla lyhentyt aukioloajat tai piste voi olla koronaepidemian vuoksi kokonaan toistaiseksi suljettu. Waltti-kortteja voi ladata ELY- keskuksen linja-autoissa sekä osoitteessa www.kauppa.waltti.fi

  • Pohjois-Savon ELY-keskuksen henkilökohtaisten Waltti-kausilippujen käyttämättömiin matkavuorokausiin on mahdollista hakea hyvitystä ELY-keskukselta. Hyvitystä haetaan ELY Waltti-korttiin liittyvällä oikaisupyynnöllä. Lomakkeessa on ohjeet oikaispyynnön tekemiseksi. Lisätietoja voi kysyä myös Waltti-asiakaspalvelupisteistä. Lomake löytyy tästä linkistä.

WALTTI ITÄ-SUOMEN LINJA-AUTOLIIKENTEESSÄ

Waltti on joukkoliikenteen vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti.

Waltti-lipuilla on voinut matkustaa Itä-Suomessa 6.6.2016 alkaen Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseutuliikenteessä sekä Waltti-kaupunkien (Iisalmi, Kuopio, Joensuu ja Mikkeli) paikallisliikenteessä. Waltti-kortti ei ole kuitenkaan käytössä kaikilla yhteysväleillä. Tarkista lipun kelpoisuus aikataulut-sivuilta.

MISTÄ LIPPUJA SAA?

Waltti-matkakortteja voi ostaa ja lisäladata Waltti-nettikaupassa tai Waltti-asiakaspalvelupisteissä. Lisälatauksia voit tehdä myös ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linja-autoissa. Huomaathan, että ELY-keskuksen Waltti-kausilippuja ei voi lisäladata kaupungin paikallisliikenteen Waltti-vuoroissa, eikä kaupungin Waltti-kortteja voi lisäladata ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä.

Ennen matkakortin hankintaa suosittelemme tutustumista lipputuotteisiin ja -hintoihin sekä maksuvyöhykkeisiin.