Kuvituskuva

linkki: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keskus-sosiaalisessa-mediassa

Linkki: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/waltti

Koronavirusepidemian vaikutus ELY-keskusten palveluihin

ELY-keskuksissa priorisoimme toimintaamme koronavirustilanteessa ja keskitymme yhteiskunnan perustoimintojen turvaamiseen; esimerkiksi elinkeinoelämän toiminnan turvaamiseen, maanteiden liikennöitävyydestä huolehtimiseen ja vesihuollon toiminnan turvaamiseen. Hyödyllistä tietoa erityisesti yritystoiminnan tukemisesta löydät Koronavirus-tilannesivultamme.

Uutisia

Laki tuesta ja hyvityksestä ravintoloille vahvistettu - tavoitteena voimaantulo 5. kesäkuuta (29.5.2020)

Tasavallan Presidentti vahvisti 29.5.2020 lain ravitsemisyritysten uudelleentyöllistämisen tukemisesta ja toiminnan rajoitusten hyvittämisestä. Valtioneuvosto antaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla asetuksen voimaantulosta. Lain on tarkoitus tulla voimaan 5.6.2020. Haku avautuu mahdollisimman nopeasti lain voimaantulon jälkeen.
 

Vesiliikennelaki uudistuu (29.5.2020)

Vesiliikennettä koskeva lainsäädäntö uudistuu, kun uusi vesiliikennelaki (782/2019) tulee voimaan 1.6.2020. Lakia sovelletaan vesikulkuneuvoihin ja niiden käyttämiseen Suomen vesialueella.

Lapissa varaudutaan tulvaan tiestöllä (29.5.2020)

Jokien virtaamat ovat Lapissa olleet nopeassa kasvussa. Rovaniemellä ja Kittilässä vesi nousee lähelle tulvahuippua. Tulvahuipusta on tulossa pitkä ja se kestää todennäköisesti viikon ajan.
 

Lisää tiedotteita