Tiedotteet 2019

ELY-keskusten ilmastotyö esittäytyy Iissä IlmastoAreenalla 23.8-24.8.

ELY-keskusten ilmastotyötä on viime vuosina kehitetty eri puolilla Suomea ja alueilla tehdään monipuolisesti ilmastotyötä. Toukokuussa 2019 perustettiin lisäksi ELY-keskusten valtakunnallinen ilmastoasioiden asiantuntijaverkosto, jonka avulla välitetään tietoa ELY-keskusten välillä ja edistetään kokonaisvaltaisesti ilmastotavoitteita valtion aluehallinnossa. Tämän lisäksi ELY-keskus on mukana ilmastoasioiden viestintäverkostossa, joka on julkaissut mm. kansalaisten ilmastoasenteita kartoittavan barometrin.

Iissä järjestetään ensimmäistä kertaa ilmastoasioiden valtakunnallinen tapahtuma IlmastoAreena.  ELY-keskusten ilmastoverkosto on tavattavissa areenan Ilmastotorilla omalla pisteellä, minkä lisäksi ELY-keskukset ilmastotyön tekijöinä esittäytyvät sivulavalla perjantaina 23.8. kello 15.30-16.00. Teltalla on mahdollisuus myös rakentaa hyönteishotellia ja kuulla niiden merkityksestä muuttuvassa ilmastossamme.

Puheenvuorossa kysytään "Mikä ihmeen Ilmasto-ELY"- ja pohditaan, mitä annettavaa ELY-keskuksella on ilmastotyössä muille toimijoille ja mitä toiveita kansalaisilla, kunnilla, yrityksillä ja muilla tahoilla on ELY-keskuksen työn suhteen.

Ilmastokeskustelu jatkuu myös tapahtuman jälkeen

IlmastoAreena on tammikuussa 2019 käynnistynyt kolmivuotinen ilmastoratkaisuihin keskittyvä viestintähanke, jonka ensimmäinen iso tapahtuma on valtakunnallinen ilmastotapahtuma. Tapahtuma ottaa paikkansa ilmastoasioiden edelläkävijäkunnassa Iissä. IlmastoAreena on alusta ympärivuotiselle ilmastokeskustelulle, mikä jatkuu luontevasti elokuun tapahtuman jälkeen. Ilmastoareenaa rahoittavat Micropolis Oy sekä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Maaseuturahastosta.

Ilmastoareenalle on ilmainen bussikuljetus Oulusta. Lisätietoja tapahtumasta ja tarkempi ohjelma löytyvät osoitteesta ilmastoareena.fi

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan sekä rakentamaan hyönteishotelleja!

Lisätiedot

ELY-keskusten ilmastoverkoston puheenjohtaja Soili Ingelin, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, puh. 0295 036 333 

Ilmastobarometri 2019: Suomalaiset haluavat ilmastokriisin ratkaisut politiikan ytimeen


Päivitetty