Sivistysaiheiset tiedotteet

TIEDOTTEITA

« Takaisin

Vuoden Kirjastokehittäjä -palkinto Sompion seutukirjastolle (Lapin ELY-keskus)

Vuoden Kirjastokehittäjä -palkinto Sompion seutukirjastolle (Lapin ELY-keskus)

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi Vuoden Kirjastokehittäjä –palkinnolla Sompion seutukirjaston (Pelkosenniemi, Savukoski, Sodankylä). Toinen palkittu oli Toenperän seutukirjasto (Joroinen, Juva Rantasalmi).

Sompion seutukirjasto on perustettu 1.1.2009. Se tarjoaa erittäin monipuolisesti tapahtumia ja toimintaa eri väestöryhmille. Kirjasto järjestää mm. runokahvilaa, tarinatupia, sanataidepajoja, lukupiirejä ja luentoja. Kohderyhminä ovat niin lapset, nuoret, perheet, saamenkieliset, ikääntyvät kuin erityisryhmätkin. Kirjasto on osaltaan huolehtinut erinomaisesti lasten ja nuorten lukutaidon kehittymisestä sekä luovuuskasvatuksesta. Kirjasto tarjoaa hyvinvointia monella tavalla: kirjastoauton matkassa sivukylille kulkevat niin kirjallisuus kuin lääkkeetkin.

Sompion kirjasto on hieno esimerkki, miten kirjasto verkostoituu eri toimijoiden kanssa ja ottaa asiakkaat mukaan toiminnan kehittämiseen. Kirjasto tarjoaa monipuolisin tavoin kokoelmista löytyviä tarinoita ja tietoa, sekä lisää aktiivisesti osallisuutta ja  yhteisöllisyyttä toimintaympäristössään.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote


Päivitetty