Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Yrityspalveluyhteistyö tiivistyy Kuopion ja Koillis-Savon seuduilla (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Koillis-Savon kunnat liittyvät mukaan Kuopion seudun Yritys-Suomi yhteistyöverkostoon. Kuopion seudun alkuperäinen sopimus on allekirjoitettu syksyllä 2011 ja nyt uudella sopimuksella Koillis-Savon alueen kunnat Juankoski, Kaavi, Rautavaara ja Tuusniemi liittyvät mukaan Kuopion seudun yhteistyöhön. Koillis-Savossa oli aiemmin vastaava oma yhteistyösopimus, mutta se päättyi vuoden 2013 lopussa samassa yhteydessä, kun Koillis-Savon Kehitys Oy:n toiminta päättyi.

 

Yritys-Suomi on julkisten yrityspalveluorganisaatioiden yhdessä muodostama palvelu yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Pohjois-Savon ELY-keskuksen yrityspalvelupäällikkö Jari Vitikainen kertoo, että Yritys-Suomi yhteistyön tavoitteena on tiivistää julkisten yrityspalvelutoimijoiden yhteistyötä siten, että yritykset ja yrityksen perustajat tavoittavat palvelut mahdollisimman helposti ja saavat tarvitsemansa palvelun riippumatta siitä keneen toimijaan ovat yhteydessä. -Asiakkaalle pyritään löytämään aina paras mahdollinen apu Yritys-Suomi verkoston sisältä tai tarvittaessa muilta yhteistyökumppaneilta, Vitikainen korostaa.

 

Kuopion seudun sopimuksessa kumppaneina ovat olleet Kuopion kaupunki, Siilinjärven kunta, Finnvera Oyj, Kuopio Innovation Oy, Kuopion seudun Uusyrityskeskus ry, Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjois-Savon TE-toimisto, ProAgria Pohjois-Savo ry sekä Maaseudun kehittämisyhdistykset Kalakukko, Mansikka ja Veturi.

 

Yrittäjille tarjolla henkilökohtaista neuvontaa ja tietoa verkosssa

Verkkopalvelu www.yrityssuomi.fi on sähköinen palvelu, joka tarjoaa tietoa ja palveluja yritystoiminnan käynnistämiseen, kasvattamiseen, kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Samaan kokonaisuuteen kuuluu myös Yritys-Suomi puhelinpalvelu ja seudullinen yrityspalvelu, josta saa henkilökohtaista neuvontaa yritystoimintaan liittyen.

 

Seudullinen palvelu perustuu sopimuspohjaiseen yhteistyöhön eri organisaatioiden kesken. Pohjois-Savossa yhteistyötä koordinoi Pohjois-Savon ELY-keskus ja koko palvelukokonaisuudesta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).

 

Lisätietoja:
Petri Kangasperko, Juankoski 0400 678 080
Ari Sopanen, Kaavi 0400 673 351  
Unto Murto, Rautavaara 040 860 8100
Jaakko Löppönen, Tuusniemi 044 720 9040
Jari Vitikainen, Pohjois-Savon ELY-keskus 040-755 4533


Päivitetty