Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Yli 360 ehdotusta suomalais-venäläisestä kulttuuriyhteistyöstä (Keski-Suomen ELY-keskus)

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi toimii erinomaisena väylänä kulttuurin ja taiteen ammattilaisille sekä harrastelijoille löytää sopiva yhteistyökumppani Venäjältä. Vuosina 2000 - 2012 kulttuurifoorumin kautta partnerit on löydetty yli 900 hankkeelle.

Partnerihaku on auki 31.5.2013 asti
Venäläiset haluavat tehdä molempia osapuolia palkitsevaa yhteistyötä suomalaisten kanssa. Sen todistavat venäläisten kulttuurifoorumiin tänä vuonna tekemät yli 360 yhteistyöehdotusta. Hanke-ehdotukset edustavat monipuolisesti kulttuuri- ja taidekentän eri alueita. Niiden tekijöinä on mm. gallerioita, museoita, kirjastoja, järjestöjä, teattereita, oppilaitoksia, orkestereita, yksittäisiä taiteilijoita. Myös matkailu ja suomalais-ugrilainen kulttuuri sekä kansanperinteet ovat vahvasti esillä ehdotuksissa.

Suomelle läheiset Luoteis-Venäjän alueet ja Moskova ovat edelleen vahvasti mukana yhteistyössä, mutta foorumitoiminnan alueellinen laajeneminen koko Venäjälle on tuonut mukaan uusia toimijoita aina Kalmukian tasavallasta ja Nižni Novgorodista asti.

Tartu tilaisuuteen, tutustu hanke-ehdotuksiin ja vastaa mielenkiintoisimpiin 31.5.2013 mennessä

Hanke-ehdotuksiin voi tutustua osoitteessa: www.kultforum.org/hankkeet/2013.html

Mikäli hanke-ehdotusten joukosta ei löydy sopivaa, voit tehdä myös oman ehdotuksen toukokuun aikana.

 

XIV suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestetään Novgorodissa 22.-26.9.2013

Foorumitapahtumassa hankkeiden yhteistyökumppanit voivat tulkin välityksellä kehittää yhteistyötään eteenpäin sekä tavata muita saman alan toimijoita yhteistapaamisissa. Foorumin ohjelmaan kuuluu myös kaikille yhteinen luento kulttuurihankkeistuksen ydinkysymyksistä ja mahdollisuus saada asiantuntijoilta henkilökohtaista neuvontaa oman hankkeen toteuttamiseen.

Foorumin teemana on "Kulttuurin uudet haasteet" ja sen yhteydessä järjestetään seminaari "Luovien alojen kumppanuus ja koulutus" sekä kirjastoalan seminaari "Kirjastojen rooli ihmisten välisten kontaktien lujittajana".

Lisätiedot:
www.kultforum.org
Suomi-Venäjä-Seuran projektikoordinaattori Sisko Ruponen
sisko.ruponen(at)venajaseura.com
puh. +358-9-6938 642 GSM +358-45-7732 4445


Päivitetty