Tiedotteet 2019

Työttömien määrä vähenee yhä ripeästi Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa 21 200 työtöntä työnhakijaa. Heinäkuun aikana työttömien yleensä määrä yleensä vielä kasvaa - nyt 1 500 henkilöllä.  Työttömyyden kasvu johtuu pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä. Viime vuoden heinäkuusta työttömien määrä kuitenkin väheni 8 prosentilla (1 900 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-5 %).

Työttömien osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,9 % eli 0,9 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (10,2 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-12 %), kun Vakka-Suomessa työttömien määrä oli sama kuin vuotta aiemmin. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 51 prosentilla eli 5 300 henkilöllä.

Elokuun aikana työttömien määrä yleensä alkaa vähetä  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

Lisätietoja:

analyytikko Juha Pusila, puh. 0295 022 772
Varsinais-Suomen ELY-keskus


Päivitetty