Tiedotteet 2020

Sunnuntaina 5.7. klo 18.00 jälkeen alkavat päällystystyöt valtatiellä 2 Porin ja Friitalan välillä (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Sunnuntai-iltana klo 18.00 jälkeen alkavat päällystystyöt valtatiellä 2 Porin ja Friitalan välillä. Tie on päällystettävällä osuudella nelikaistainen. Päällystystöitä tehdään molemmilla ajoradoilla, mutta toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Työn yhteydessä eritasoliittymien ramppeja joudutaan ajoittain sulkemaan. Tällä kohteella liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Päällystystyö kestää noin kolme viikkoa. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on kuitenkin syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Päällystystyöt jatkuvat ensi viikolla myös Laitilassa Kaivolantiellä (mt 12519) ja sen jälkeen päällystystyöt alkavat Kaukolan maantiellä (2051). Maantien 12519 päällystystyöt valmistuvat viikolla 29 ja maantien 2051 työt valmistuvat viikolla 30. Päällystystöitä tehdään ensi viikolla myös maantiellä 2470 Lievikosken ja Kiikoisten välillä. Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Paikalla on liikenteenohjaus.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kesän aikana päällystystöistä tiedotetaan pääasiassa twitterissä @VarsinaisELY ja vain vilkkaimmista kohteista laaditaan erilliset tiedotteet.

Lisää tietoa kesän 2020 päällystystöistä löytyy verkkosivuilta:

Varsinais-Suomi

Satakunta

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061 ja päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843

 


Päivitetty