Tiedotteet 2019

Sinilevähavainnot vähentyneet Lounais-Suomessa erityisesti sisävesissä (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Kuluvalla viikolla sinilevähavaintojen määrä ja esiintymien runsaus ovat vähentyneet erityisesti sisävesillä.  Sinilevien vakioseurannassa sinilevää on havaittu tällä viikolla Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella vain viidellä vakiohavaintopaikalla ja niilläkin havaitut sinilevämäärät ovat olleet pääasiassa vähäisiä.

Merialueen vakioseurantapaikoista sinilevää on havaittu tällä viikolla Uudenkaupungin Mannervedellä ja Mynälahdella. Mannervedellä sinilevää oli vähän ja Mynälahdella alkuviikon tyynen sään johdosta aluksi runsaasti, mutta tuulten myötä väheni nopeasti ja sekoittui veteen.

Sisävesialueiden vakioseurantapaikoilla sinilevää on havaittu tällä viikolla Kiskon Kirkkojärvessä, Rymättylän Kirkkojärvessä sekä Säkylän Pyhäjärvessä Kauttuan havaintopaikalla. Kaikissa näissä sinilevää oli vähän.

Valtakunnallinen sinileväseuranta päättyy tällä viikolla. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi kuitenkin edelleen ilmoittaa sinilevähavainnoista numeroon 0295 022 530. Myös Järvi-Meriwikiin voi kirjata levähavaintoja, joko kirjautumalla palveluun tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta (linkki alla).

Linkkejä:

Lounais-Suomen levätilannekatsaukset
Järvi-meriwiki  (jarviwiki.fi)
Havaintolähetti (jarviwiki.fi)
Lounais-Suomen sinilevähavainnot (karttasovellus)
Valtakunnalliset levätilannekatsaukset (syke.fi)

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Sanna Kipinä-Salokannel, puh 0295 022 879


Päivitetty