Tiedotteet 2019

Rekrytoiva Satakunta - työnvälitystä uudella tavalla! (Satakunta)

Satakunnan ELY-keskus ja TE-toimisto ovat käynnistäneet uuden palvelun, jonka avulla tehostetaan ja nopeutetaan työnhakijoiden työllistymistä ja samalla vastataan alueen työnantajien rekrytointihaasteisiin.

Rekrytoiva Satakunta -palvelua toteuttaa Työelämän Infopiste Oy:n ja VMP Groupin muodostama ryhmittymä – Työnvälityspiste.

  • Osaavan työvoiman saatavuus on alueen elinvoiman ja kilpailukyvyn perusta, sen vuoksi päätimme ottaa mukaan yksityiset palveluntuottajat tukemaan tavoitettamme saada työvoimaa yrityksiin, kommentoi Satakunnan ELY-keskuksen työllisyys, yrittäjyys ja osaaminen –yksikön päällikkö Maija Saari.

Palvelu toteutetaan tiiviissä yhteistyössä TE-toimiston kanssa, joka ohjaa palveluun noin 1000 asiakasta vuodessa. Työnvälityspiste täydentää hienosti TE-toimiston palveluvalikoimaa, ja toimii ikään kuin lisäkäsinä TE-toimiston asiantuntijoiden apuna.

  • Meillä on edelleen isot asiakasmäärät virkailijaa kohden, joten uskon tämän palvelun tuovan lisäapua erityisesti henkilökohtaiseen ja kasvokkain tapahtuvaan työnhaun ohjaukseen sekä työnhakijan sparraamiseen. Jokaisella neljällä paikkakunnalla asiantuntijamme käyvät läpi asiakkaita, jotka olisi hyödyllistä ohjata palveluun, kommentoi TE-toimiston palveluesimies Jyri Ranne.

Työnvälityspiste panostaa palvelussaan henkilökohtaiseen palveluun, jonka on todettu merkittävästi nopeuttavan työllistymistä. Työelämän Infopiste toteuttaa samantyyppistä palvelua myös Varsinais-Suomessa, ja tulokset ovat kahden vuoden toiminnan aikana olleet loistavia; runsas 64 prosenttia palvelun päättäneistä asiakkaista (3129) on päässyt positiivisesti eteenpäin; työllistynyt (2485), aloittanut koulutuksen (561) tai lähtenyt yrittäjäksi (83). Tavoitteet ja odotukset Satakunnan suhteen ovat pitkälti samansuuntaisia, ensimmäiset työllistymiset tapahtuivat jo toisella toimintaviikolla.

Uutta Työnvälityspisteessä on tiivis yhteys työnhakijaan sekä vahva verkostoituminen alueen toimijoiden kesken, millä haetaan aikaisempaa osuvampia, nopeita toimintatapoja työntekijän taitojen kohdistamiseen ja täydentämiseen, uusien työmahdollisuuksien avaamiseen ja työnantajien työntekijähaun helpottamiseen. Vahvana apuna tässä on ryhmittymän toinen tekijä VMP Group, jonka verkosto kattaa koko Satakunnan alueen. Työnantaja voi siis Työnvälityspisteen avulla palkata helposti työntekijän joko suoraan tai riskittömästi vuokratyönä.

  • Meidän tehtävämme on auttaa ihmistä kohti työpaikkaa. Olemme huomanneet, että kova juttu on se, että näemme ihmisen face-to-face ja tapaamme hänet niin monesti kuin on tarvis. Annamme kaikille samat mahdollisuudet ja valmennuksen hakea jatkossa itsenäisesti töitä, kommentoi Työelämän Infopisteen perustaja Olli Laakio.

Tärkeä osa uutta palvelua ovat RekryKoulutukset, joilla autetaan työvoimapulasta kärsiviä yrityksiä. Työnantaja voi RekryKoulutuksen avulla kouluttaa itselleen uusia työntekijöitä nopeasti ja kustannustehokkaasti. Työnvälityspiste lisää työnantajien tietoisuutta RekryKoulutuksista ja on tarvittaessa apuna koulutusten käynnistämisessä sekä sopivien työntekijöiden löytämisessä.

  • Hakijoita RekryKoulutuksiin pyritään löytämään palveluun ohjatuista henkilöistä, mutta koska osaavien työntekijöiden tarve on suuri ja kattaa monta alaa, tarvittaessa käytämme myös meidän työnhakijapankkiamme hyödyksi, niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Haettaessa työnhakijoita valtakunnallisesti, pyritään siihen, että he muuttavat Satakuntaan, kommentoi Kim Virtanen VMP Groupista.

Työnhakija saa Työnvälityspisteestä apua kaikkiin työn- ja koulutushakuihin liittyvissä käytännön asioissa. Työnantaja taas parhaimmillaan yhdellä puhelinsoitolla motivoituneita ehdokkaita työntekijätarpeeseensa. Palvelu on maksutonta sekä työnhakijoille että työnantajille, ja toimii palkkioperusteisesti, eli palveluntuottajille maksetaan vain onnistumisista. Työnvälityspisteen toimitilat ovat Asiantuntijakeskus BePOPissa Porissa, mutta asiakkaita tavataan koko Satakunnan alueella. Rekrytoiva Satakunta jatkuu ainakin vuoden 2020 loppuun.

Lisätietoja:

  • Yksikön päällikkö Maija Saari, Satakunnan ELY-keskus, 0295 022 116
  • Hankekoordinaattori Laura Koivisto, TE-toimisto, 0295 045 152
  • Valmentaja Olli Laakio, Työelämän Infopiste Oy, 0500 524 327
  • Myyntipäällikkö Kim Virtanen VMP Group, 040 307 5251

Päivitetty