Tiedotteet 2018

Pohjois-Karjalassa 9 692 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli elokuun lopussa 9 692 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömien määrä väheni 1 528 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa maan korkein, 13,3 %. Vuosi sitten osuus oli 15,4 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli elokuussa 9,2 %. Vuosi sitten osuus oli 11,0 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa. Nettisivulta (vasemman yläreunan valikko) on pääsy myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusten työllisyyskatsauksiin.

Maahanmuuttajien työelämäpolut

Maahanmuuttajien polkuja kohti työelämää tuetaan Pohjois-Karjalassa monin eri tavoin. Palveluvalikoimassa on mukana kotoutumiskoulutus, joka sisältää kielikoulutuksen lisäksi erilaisia yhteiskunnallisia, kulttuurisia ja elämänhallintaan liittyviä asioita. Tarjolla on myös koulutusta, joka mahdollistaa eri alojen ammatillisten opintojen suorittamisen ja työpaikalla tapahtuvan työssäoppimisen. Suosittuja aloja ammatillisessa koulutuksessa ovat olleet mm. kuljetus-, hoiva- ja puhdistuspalvelu.

Tavoitteena on rakentaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa henkilökohtainen polku juuri siihen ammattiin tai työtehtävään, johon henkilö on suuntaamassa. Lisäksi tarjolla on vaihtoehtoja myös yrittäjyyttä pohtiville ja verkko-opintovaihtoehtoja niille, joiden ei ole mahdollista osallistua päivittäiseen lähiopetukseen. Esimerkiksi vuonna 2018 maahanmuuttajille suunnatuissa palveluissa on tarjolla yhteensä reilut 1 100 aloituspaikkaa. Aloituspaikkoihin on laskettu mukaan kaikki palveluvalikoimassa mukana olevat maahanmuuttajille suunnatut palvelut kuten alkukartoitus, kotoutumiskoulutus, erilaiset ammatilliset koulutukset, yrittäjäkoulutus ja työnhakuvalmennus.


Päivitetty